JTAG połączenia Wiggler?

B

bogdanm

Guest
Witam wszystkich, mam wbudowany ARM pokładzie AT91M40800 firmy Atmel i teraz staram się zrobić kilka błędów z wykorzystaniem narzędzi OCDemon i arm7LibRemote program, który ma przekonwertować z Serial GDB protokołu do poleceń JTAG dla OCDemon JTAG Wiggler podłączony do portu LPT. Kłopot w tym, nie mam wiggler. Czy ktoś zna połączenia na tym urządzeniu? To ma być bardzo proste, tylko kilka manetki poziomie, ale jest dość drogie (150USD czy coś takiego) i nie chcę go kupić:) Każda pomoc będzie mile widziane. Dzięki.

Dziękuję, wiem o tym miejscu, ale na pewno, że urządzenie opisane w nich używa tego samego połączenia LPT jak OCDemon Wiggler?

[Quote = bogdanm] Dziękuję, wiem o tym miejscu, ale na pewno, że urządzenie opisane w nich używa tego samego połączenia LPT jak OCDemon Wiggler? [/Quote] Tak, jest to zgodne z Wiggler!

panowie HI Czy mogę korzystać z tego wiggler z chipem E5 Triscend? 51 podstawowych z JTAG

Chcę przesłać plik do druku, ale system mi powiedzieć, że "na zdalnym serwerze zostały zamknięte"

do eltonjohn: wiggler jest tylko sprzęt, jeśli chcesz wykorzystywane do Triscend E5 chip, wystarczy oprogramowania.

do eltonjohn Wiem, że Wiggler był wspierany w FastChip 2.2.0. Z linii poleceń, start "spiderd-c ARM_Jtag_Wiggler" aby użyć kabla Wiggler z A7. Ten sposób wykorzystuje sterowniki MaCraigor w ARM. I nie wiem, czy w ten sposób mogą być używane z frytkami E5. vladz

Aby jingtl: i pobrać plik Wiggler JTAG SCH.rar i widzę, że to dla IAR, to compatibale z jednej dostarczone przez MaCraigor's?

Witam BenKropp, Co to jest drugi układ scalony w Wiggler JTAG. Nie można odczytać z obrazu. Dzięki.

próbuję go z pracy Ke * il i Ramienia phililps (LPC serii) można zrobić?

[Quote = BenKropp] petarpav Witam, jest to również AC244 [/quote] Nie, ten układ jest LCX244, Low Voltage Buffer / Line Driver 5V tolerancyjny Wejścia i wyjścia

[Quote = BenKropp] Witam Dainis i peterpav, to AC244 ... proszę zajrzeć [/quote] Ok, ale mam OrCAD schematyczny, gdy drugi układ scalony (który jest podłączony do JTAG) złącze LCX244, używając do konwersji LPT 5V poziom do poziomu 3,3 JTAG, lepiej wykorzystuje AHC244, ponieważ chip więcej szeroki zakres napięć zasilania 5V supplay tolerancyjny wejść ....

Czy ktoś wie Wbudowaliśmy w wartości rezystorów dla DCT114 tranzystor? Jeszcze lepiej, jakie DCT114 tranzystor jest.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back