Jaki jest najlepszy program do pomocy w antena?

N

newbie101

Guest
Hi All, wiem ze maja wady i zalety różnych komercyjnego programu do projektowania anteny ... przykład -> Designer Ansoft, kuchenka mikrofalowa Office etc dzięki newbie101

Myślę, że będzie długa dyskusja jednak na płaskich anten masz kilka IE3D wyborów (pracowałem na nim i było dobrze) Momentum (nie mam go, więc nie mogę powiedzieć) dla struktury 3D masz HFSS CS kuchenka mikrofalowa Studio XFDTD Microstripes wszystkie mają wady i zalety w zależności od konkretnych potrzeb, więc trzeba być bardziej konkretne, w którym wniosek jest dobry w tym co Adel_48 BR

Witam, użyłem IE3D dla celów projektowania anteny. Jest to dobre narzędzie ... spróbuj, że obecnie.

tempa ADS nie jest szkodliwe dla starter.however, HFSS jest bardziej dokładne, który opiera się na FTDM.

Zdecydowałem się użyć CST kuchenka mikrofalowa Studio. Czy ktoś tu jeszcze instrukcję i poradnik dla tego oprogramowania. Będę naprawdę wdzięczny, gdyby można było po to ... więc mogę pobrać.

Moje doświadczenie mówi mi, że 3D problemów HFSS jest najbardziej dokładne i skuteczne. See ya.

dla 2D wystarczy Sonnet. 3D i używane CST i HFSS. Myślę, że CST jest bardziej odpowiedni dla sygnału wysokiej cyfrowego projektowania i HFSS jest bardziej apropiate RF / design mikrofalowa

Witam wszystkich, myślę, że oprogramowanie w oparciu o zasadę pełnej fali są bardzo fajne. Ale to nie jest prosta do modelowania (musisz szkolenia i wystarczająco dużo pasji) obliczenie sama zajmuje dużo czasu. Mam na myśli, byłoby lepiej, w pierwszym przybliżeniu w zakresie projektowania, używamy podejście analityczne / zbliżenia, tak jak podano w wielu podręcznikach (Balanis Kraus, Stutzman, itp.). Prof Pozar napisał książkę na to około 20 lat temu w podstawowe kody (nie jestem pewien, czy istnieje jakieś inne rozległe kody w innych językach programowania dzisiaj). Tak więc możemy trochę szorstki danych (geometrycznych lub materiału) przez tego obliczenia prosty i szybki. W drugim etapie, możemy zrobić trochę obliczeń HFSS, IE3D, CST i tak dalej chodzi

Na anteny mikropaskowej projektowania można użyć kuchenka mikrofalowa Office lub programu Sonnet ...

Na płaskich anten, używam Ansoft Ensemble SV (w oparciu o doświadczenia, to nie jest tak źle: D) Dla struktury 3D anteny, dla mnie najlepszy jest XFDTD! (Hej, muszę mieć czas analizy domeny). Altought wiele innych powiedzieć HFSS lub CST nadal najlepsza .... zależy od Twoich potrzeb, myślę, że

Witam, myślę, że każdy z nich jest odpowiedni dla niektórych aplikacji, projektanta ansfot dla FSS, cst dla aplikacji 3D, hfss więcej szybciej, ale wymaga dużej pamięci

zależy od typu anteny wat, że u chcą, aby symulować ... jak płaskie anteny, można korzystać IE3D .. Używam go do mojej anteny Pifa .. bardzo dobry

czy antena jest struga, polecam Designer Ansoft (m / m), jest to szybki i dokładny. 3D anten Ansoft HFSS jest dobrze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back