Jaka jest różnica o GSM i GPRS RF badania?

R

rhjang

Guest
HI, Czym różni GSM i GPRS RF badania? GSM 11.10 14/12 lista przedmiotów GSM RF badań, również wykaz niektórych elementów GPRS test. F / erroe P, moc Tx, ORF, poziom wejściowy i rejectin cochannel. Czy te rzeczy wystarczy FTA GPRS test RF? Czy istnieje inny spec GPRS RF test? Bardzo dziękuję.

Istnieją trzy test w trybie agilent8960/cmu200 jest test gprs model:. ModeA (dla TX) modeB (TX i RX, nie dla wszystkich słuchawki) i BLER (TX i RX) Ogólnie rzecz biorąc, test gprs jest taki sam jak gsm oprócz testu pwr wieloszczelinowa dla TX i błąd bloku badawczego stawki (CS1/CS2/CS3/CS4) dla RX.

Według 3GPP/GSM TS 43.064 "Ogólny opis interfejsu, GPRS radio" (pkt 6.4):
GSM warstwa fizyczna RF jest zdefiniowana w zaleceniach GSM 05.xx serii, które określają między innymi: - Charakterystyka częstotliwości nośnych i struktur kanału radiowego GSM (GSM 05.02 [11]), - modulacja przekazywanych fal i surowców transmisji danych kanałów GSM (GSM 05.04 [13]), oraz - nadajnik i odbiornik cechy i wymagania (GSM 05.05 [14]). W przypadku EGPRS, format modulacji jest z natury sygnalizowane przez wskaźnik rotacji szkolenia sekwencje, jak określono w GSM 05.04 [13] oraz GSM 05.02 [11], umożliwiając niewidomych wykrywanie odbiornika.
Sądzę, że takie same specyfikacje jak w RF zgodności GSM są także ważne dla GPRS ... nadzieję, że to pomaga! Mogwai.

Cześć chłopaki mam błąd o szybkości transmisji danych GSM. Czytałem, że .... "GMSK produkuje 270.833 symbole K / s brutto szybkość transmisji z gniazda czas jest 22,8 kb / s GSM to cyfrowy system z szybkością ponad-the-air 270 kb / s" i "rate Przemówienie 13kbps i szybkość przesyłania danych 9.6kbps" "wskaźnik szybkości transmisji 13kbps i Kanał 22.8kbps" * nie mam żadnych wątpliwości dotyczące Half i Full Rate dlatego użyłem pełnej wysokości tylko. Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back