Jak zaprojektować filtr szerokopasmowy?

M

microwaveboy

Guest
Chcę zaprojektować szerokopasmowego pasma filter.The jest 1.5GHz do 13GHz.who może mi dać kilka rad lub książki odniesienia?

Biblia dla każdego rodzaju filtra: Filtr mikrofalowa, Impedancja sieci Matching i konstrukcji sprzęgła. Ta książka została napisana przez G. Matthaei, L. młodych i EM Jones. W tej książce znajdziesz wszystkie sugestie, że trzeba. Miłego czytania.

Hi, 1,5 GHz do 13GHz jest ver bardzo szeroki. Możesz po prostu użyć filtr górnoprzepustowy. Jeśli używasz linii paskowej również trudno. Tylko niektóre, jak odcięcia LF hałasu. BRM

Spójrz do produktów pochodzących z "guru" filtry fabrykach jak K & L, Reactel itp. W szczególności "bandpass", czego wymaga co "guru" firmy nazywają filtr górnoprzepustowy. Oznacza to, że bardzo trudno jest uzyskać tak wysokie BW. Praktyczne resctritions związane jest głównie z pasożytniczej indukcyjności serii w kondensatorach line.

[Quote = microwaveboy] Chcę zaprojektować pasma filter.The szerokopasmowego 1.5GHz do 13GHz.who może mi dać kilka rad lub książki odniesienia? [/Quote] Filtr jest bardzo szerokopasmowych. Sugerowałbym zbudować dostrojenia. Masz świadomość, że jeśli obciążenie widzi generatora jako rezystancyjne sieci i SO generator widzi obciążenia rezystancyjne sieci oznacza to, że filtr jest szerokopasmowych. Należy pamiętać tę sztuczkę. rainer zasugerował: Microwave Filter, Impedancja sieci Matching i konstrukcji sprzęgła. G. Matthaei, L. młodych i EM Jones. bądźcie kreatywni! Myślę, że to najlepsza książka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back