Jak to zrobić reverse engineering RS232 i RS485

N

narindia16

Guest
Hello Friends,

I want ur doradztwo w zakresie techniki reverse engineering w porty RS485 i RS232.Załóżmy, że mamy podłączone urządzenia (wyświetlacz LED w moim przypadku) na komputerach i portu chcesz przeczytać informacje są przesyłane w tym portów.

W moim przypadku programu komputerowego jest wysyłanie pewnych informacji i wyżywienie wyświetlacz LED, które są wyświetlane.Chcę poznać jej protokołów.Powiedz mi, co jest najbardziej skutecznym sposobem, aby przeczytać te informacje??

Waiting for your guys odpowiedzi ........

Podłącz inny kabel pomiędzy dwa złącza

tj. móc Rx innego portu COM do Tx danych wysyłanych przez komputer PC, co jest wysyłanie
lub połączyć Rx innego portu COM do Tx urządzenia (w przypadku ur LED blink urządzenia), aby zobaczyć co jest odpowiedziąDodano po 1 minuty:podłącz inny kabel pomiędzy dwa złącza

tj. móc Rx innego portu COM do Tx danych wysyłanych przez komputer PC, co jest wysyłanie
lub połączyć Rx innego portu COM do Tx urządzenia (w przypadku ur LED blink urządzenia), aby zobaczyć co jest odpowiedziąJeśli nie otrzymujesz dane spróbować zmienić szybkość transmisji, albo ustawienie parzystości więc dostaniesz odpowiednie ustawienie przepływu danych między dwoma urządzeniami

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Wiem, ale chcę wiedzieć, jak i zobaczą odpowiedź??Przypuśćmy, że komputer podłączony mój komputer pośrednia (przesyłanie danych) i ........ urządzenia, jak i będą śledzić odpowiedzi ........ naprawdę chcę wiedzieć, protokół ...... ..

Czy yo otrzymała żadnych danych za pomocą tej metody

Jeśli tak to stanowisko, że dane tu tak ktoś znajdzie protokół
ale złącze elektryczne jest RS-232 zgodny
i 485 są tylko 2 przewody

Nie!Do dziś tego nie zrobiłeś ........ ale muszę to zrobić ...... i oprogramowania, w którym można zobaczyć odpowiedź?

w systemie Windows jest wbudowana oprogramowanie terminali Hyper
za pośrednictwem którego można to zrobić
w systemie Linux można użyć Minicom

ale są też dużo oprogramowania dla szeregowy port komunikacyjny

Hi I Prześlij tego oprogramowania do monitorowania danych, które mogą być odebrane przez port COM o zmiennej Baud Rate
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

zachować jedno na uwadze, że przez monitoring / widząc odebranych i wysłanych danych w innym miejscu (np. u powiedział, aby zobaczyć na innym komputerze), u może znać protokół oprogramowania ciąg, który jest wysyłany / odbioru (protokół string) między dwoma urządzeń, ale nie wiem rodzaju platformy sprzętowej (tzn. RS232 lub RS485).

RS232 i RS485 są tylko różne sposoby, aby wysłać kolejny dowolny ciąg (za to jak platforma sprzętowa zawierających niektóre druty, na których seryjny ciąg uda).

if u really wanna know platformy sprzętowej a następnie sprawdzić jego połączeń przewodów.zarówno protokołu różnych typów (np. dla trybu full duplex RS232 mieć co najmniej 3 i 485 co najmniej 4) lub sprawdzić napięcie b / w przewodów (zarówno protokołu różnych poziomów napięcia)

Thank you guys .......naprawdę bardzo mi pomogli .......... i spróbuje sposób sugerować

Rozbudowa wejścia i wyjścia (I / O) Linie mikrokontroler i metody komunikacji, proszę nie patrzeć na ten temat.
http://picinf.blogspot.com/2009/08/expansion-of-input-and-output-io-lines.html

Krótkie wprowadzenie RS-485 protokołów,
http://picinf.blogspot.com/2009/07/introduction-to-rs485.html

i

RS232 do konwertera RS485 związane informacji na tej stronie.
http://picinf.blogspot.com/2009/07/rs232-to-rs485-converter.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back