Jak symulować OPAMP do wprowadzania wspólnej zakresie trybu (ICMR)

M

manalog

Guest
Witam wszystkich, Dzisiaj mam symulowane dwustopniowe OPAMP, aby dowiedzieć się jego ICMR. Aby dowiedzieć się i ICMR dał dc + wejście @ VIN & VIN-jest podłączony do napięcia wyjściowego. A wykreślono Vout po symulacji DC. Jak NMOS para różnicowa jest używany na wejściu, i spodziewa się być liniowy Vout od V1 do VDD (gdzie V1> GND). Ale nieoczekiwanie, Vout vs VIN + działka wykazały liniowy wynik. oznacza Vout jest po VIN + liniowo (jak rail-to-rail opamps )!!!!! Więc kiedy sprawdzane ręcznie, znalazłem kilka tranzystorów nie są w regionie nasycenia!! niektórych książkach, że "ICMR jest zakres, w którym wszystkie tranzystory pozostanie w nasycenie. i rezerwacja Allen mówi: "ICMR jest zakres, w którym wzmacniacz wzmacnia sygnał zmiany z tym samym zysk". jak to oczywiste, że zysk zmniejszy, czy wszystkie tranzystory nie są przeciążone. Więc to znaczy, aby dowiedzieć się ICMR (charakterystyczne DC OPAMP) muszę zrobić symulacji AC? A jeśli nie symulacji DC i trzeba sprawdzić wszystkie tranzystory operacyjnego region ręcznie? Czy istnieje jakakolwiek inna metoda, aby dowiedzieć się ICMR? PLZ HELP ...

Moim zdaniem pierwsza definicja za poprawny. Jednak definicja ta nie jest również do sprawdzenia rzeczywistych krzemu. Stąd konieczność określenia Allena.

Moim zdaniem pierwsza definicja za poprawny. Jednak definicja ta nie jest również do sprawdzenia rzeczywistych krzemu. Stąd konieczność określenia Allena.
Pierwsza definicja oznacza analizę DC! Dla PO dwustopniowy wzmacniacz (prawie 8 mos urządzeń) grzywny, ale co jeśli jej OPAMP wielostopniowe? dc to metoda symulacji nie wygląda w praktyce. Czyż nie?

Mogę powiedzieć, że wspólny zakres tryb zakresie nad którym projekt spełnia spec. Wszystkie z nich. Chyba, że i klient nie uzgodnią inaczej. Jest to znacznie łatwiejsze, jeśli dołączyć VCC i VEE (VDD i VSS) dostawy do trzeciego, VCM dostaw zamiast ziemi. Następnie można zamiatać lub krok, który nie ma sygnałów oddala się od ziemi odniesienia. Pojawi dedykowany wzmacniacz operacyjny ATE programów testujących produkt działa w ten sposób, aby mogły one jak najlepiej wykorzystać zakresu / kompromis rezolucji związanych z karty pin. Dla prądu stałego można się spodziewać rzeczy do spełnienia Vio, AVOL, IIB / IIo. W przypadku AC, chcesz zobaczyć ten sam produkt GBW i nie wielka zmiana w fazie. I pamiętaj, aby uruchomić przemijające sim jakiegoś zwłaszcza jeśli jest to jeszcze bipolary w pierwszym etapie, aby zobaczyć, czy jest rozłączenia nasycenia w pobliżu jednego kolejowym lub innych, czy może ogon source jest coraz dusił, ale być może nie jest widoczny w małych sygnał / DC.

Witam, po prostu jedyny środek, prąd kolektora głównego para tranzystorów w OPAMP pozyskanie aktywnego punktu regionie (patrz załączone pliki). To sprawi, że wszystkie tranzystory pozostają w nasycenie. Wykonanie symulacji AC nie jest konieczne.

Witam, PO musi mieć jakieś obawy, że jeden SPECS najczęściej. I 'd like to określenie ICMR, w którym wszystkie inne specyfikacje spełnia moje wymagania.

Witam, Jest jeden mniej lub bardziej praktyczne metody symulacji ICMR, jaką kiedykolwiek widziałem. W tym celu należy przeprowadzić analizę cyklu AC. Sweep jest ponad napięcia ICM w najniższej częstotliwości odpowiadającej uzyskać DC. Po diff sweep AC. zysk jest analizowany jako funkcji napięcia ICM. Punktów, w których zysk spada o 3 dB w odniesieniu do zryczałtowana zespołu można uznać za krawędzie ICMR. Pozdrawiam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back