Jak symulować Crystal Oscillator w HSPICE?

Może masz rację. Ale ja kiedykolwiek słyszał ktoś napotkał ten sam problem - swing wyjściowy jest zbyt mały. W końcu rozwiązać ten problem, zmieniając rozmiar przejściowy krok 0.1ns. Nie wiem dlaczego
Czynniki determinujące wartość kalkulowana DELMAX są:.. OPCJE Rmax i FS miejscach Breakpoint dla lokalizacji PWL Breakpoint źródło PULSE źródło okres Najmniejszy na źródło Najmniejszy SIN opóźnienia części linii przesyłowych Najmniejszy idealnym opóźnienia linię przesyłową składnika wartości w Tstep. TRAN analizy *********** Liczba punktów w analizie FFT tsetp w. Sentance tran zmieni delmax, delmax zmieni accurcy symulacji. więc przez to jest przydatne.

Dowiedziałem się też, że symulacja rozpocznie oscylujące w mikrowolt i uruchomić na noc podniesiona do mniej niż 1 mV. Udało mi się potrząsać w życie natychmiast, dodając źródłem prądu od ziemi do węzła między cewki i kondensatora w krystalicznie model, i włączyć w 1mA na 100ns. Staramy się, aby ta kryształu wibracje, a to jest jak uderzenie go młotkiem. ;) ISTART n_1 0 0 0 pwl 20U 0 20.01u 1m 20.02u 0 Power została zastosowana w 10US. To powinno działać łatwiejsze niż próbuje uruchomić go. Oświadczenie ic ponieważ łatwiej zbliżyć obwodów oscylator po uruchomieniu analiza stanów przejściowych wszystko off. Należy uważać, aby sprawdzić, czy tej oscylacji nie wilgotną się w końcu, choć i analizy w celu sprawdzenia AC zysk / faza na częstotliwość drgań jest niezbędne dla wykazania, jak bardzo masz margines zysku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back