jak skanowanie i BMP do PCB?

M

maziar

Guest
jak można skanować PCB i po zapisać jako bmp przekonwertować go na PCB?

Nie ma bezpośredni sposób uzyskać plik PCB z zeskanowanego bitmapy. Istnieje kilka programów, które produkują programy wejście PCB z map bitowych, ale z wzorcem wypełnień. Wypełnia daje ogromny plik PCB, które nie mogą być łatwo edytować. Można jednak przekonwertować rastrowych skanowania plików, takich jak bitmapy, do plików wektorowych, takich jak DXF lub DWG. Istnieje kilka rastra do wektora konwertery można znaleźć za pomocą wyszukiwarki takie jak g00gle Następnie można użyć programu Gerber, takich jak C @ M350 lub GERBT00L czytać DXF lub DWG plik i zapisać go w postaci pliku Gerber . Możesz edytować plik w edytorze Gerber Gerber, czy można zaimportować do programu PCB, takie jak PR0TEL. Będziesz musiał ręcznie wprowadzić takie informacje jak rozmiary otworów i padstacks. Dolna linia - jest to dużo pracy. Zazwyczaj łatwiej jest po prostu układ planszy w edytorze PCB od podstaw.

Eagle 4.03 konwertuje obraz BMP do PCB. uruchomić z menu plik import_bmp.ulp

Witam PCB kreatora można zaimportować plik bmp i można go edytować w nim płytki kreatora można znaleźć mcufile khalid chodzi o zapach

Witam, dawno temu, użyłem małych cad nazwie CirCad do reverse engineering programista multicard Po pierwsze, wziąłem zdjęcie na płytce drukowanej w formacie BMP, to i załadowany to obraz z circad. http://www.holophase.com/reverse.htm A i przerysować wszystkie utwory następnie przekonwertować do formatu circad PCB lub wywóz do dowolnego formatu chcę. Możesz pobrać Circad na www.holophase.com/ Bye faraona Egiptu

klipper Protel jest lepszym wyborem dla mnie będzie Musisz jeszcze popracować, ale jest to łatwiejsze niż czytanie płytki na zewnątrz

ale jest to efficetive w procesie post lub pracy należy wykonać przed wielu prac zarządu

Skanowania papieru do transferu do korzystania z oprogramowania do druku plik bmptopcb i skanowania papieru należy ustawić BW (czarno-biały) trybie.

RvCamViewer może załadować BMP i directlly przekształcić go w Gerber274X i opcjonalnego. vCamViewer ver 1.0.1.1 funcitons nowa wersja. 1. Bitmapy Gerber274X 2. ODB + + / TGZ Aby Gerber274X 3. Eksport Excellon NC Plik Direct Download: [url = http://dan59314.myweb.hinet.net/GerberViewer/ReleaseRvCamViewer.rar] Myweb [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back