Jak radzić sobie z dryfujących, ponieważ przyczynia się do nasycenia kondensator?

G

go2tariq

Guest
Szanowni Państwo, jestem w pracy wzmacniacza ładunku i chcesz używać czystego integratora. Po prostu zastanawiałem się, czy ktoś może sugerować, jak radzić sobie z dryfujących bo to pomaga nasycać kondensatora. Wszelkie sugerują, op-amp z zastosowaniem elektrometru o niskich prądu polaryzacji i zero dryfu. Wszelkie sugestie w tym zakresie z dużym uznaniem. Pozdrawiam, Tariq

Jaki jest wniosek, BW? Nie istnieje idealne integratorów, zawsze będziesz musiał zresetować kondensatora.

Ja rozumiem, chciałbym użyć kontaktronu przekaźnika. Ale offset napięcia, niskiego prądu polaryzacji kondensatora doprowadzić do nasycenia.
Co to jest wniosek, BW? Nie istnieje idealne integratorów, zawsze będziesz musiał zresetować kondensatora.

Jeśli szukasz konkretnej części, istnieje wielu dostawców, które mogą zapewnić takich, na przykład ADI AD8608, ma 200fA stronniczość i okolice 20uV offset. Ale i tak nie wyeliminuje pasożytnicze ładowania kondensatora. Będziesz musiał umieścić przełączania kondensatora i absolutorium to między pomiarów. Możesz później, kalibracji systemu w poszukiwaniu błędów. Mam nadzieję, że zrozumiał swoje pytanie poprawnie i że to pomoże.

... jak radzić sobie z dryfujących ...
Do integracji mikrosekund impulsów prądu (detektor promieniowania) kiedyś bardzo wysoko-oporowy * rezystor (1 .. 10GΩ) równolegle do integracji kondensator - stała czasowa była jeszcze w Postanowieniem z dnia ms (C = 1pF). prądy przesunięcia w kolejności nA następnie przesunięcie produkcji tylko niektóre mVs. * Szkła osadzonych rezystora Teflon ® izolatory

Dzięki Steve za odpowiedź. Znalazłem coś wartego uwagi, że w przypadku korzystania z kondensatorem (10 pf), aby zatrzymać dc przechodzi, a następnie wykorzystać obecny integratora. Nie jest nasycenie w ogóle. Bit drifting ma, ale myślę, że to z powodu hałasu wokół. Wszelkie uwagi lub cirticism na tym torze będzie mile widziane.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back