Jak prototyp RF płytek drukowanych?

Dowiedz się, jak płytek drukowanych w domu. I korzystać z pre-uczulonych Kingston PCB i lightbox UV. Naprawdę dobre wyniki do 5 tys. CharlieTheTuttle

Ok to co trzeba zrobić: 1.Take PCB miedzi i używać go jako wspólne płaszczyzny uziemienia (wszystkie podstawy obwodu podłączonego do tego) 2. Zrób jeszcze pcb miedzi (trochę tanie FR4) i pokroić w cienkie paski, gdzie można ich używać jako linii przesyłowych (wg częstotliwości nie należy się martwić dużo) powyżej płaszczyzny uziemienia (przyklej je na górze płaszczyzny uziemienia) 3. Jeśli jesteś na tyle ostrożny można użyć tej metody powyżej 1GHz, ale jeśli się wysokiej częstotliwości, musisz być bardziej precyzyjne przy użyciu pasków, jak linie przesyłowe (thikness dielektrycznych szerokość pasków itp) Pozdrawiam Cross

Metoda ta działa całkiem dobrze, gdzie impedancja jest niska, jak w dużych wzmacniaczy mocy i tym podobne. To o wiele trudniejsze do rzeczy jak VCOs gdzie pojemność płytki staje się krytyczna do symulacji / etapu realizacji. Pozdrawiam CharlieTheTuttle

Kup kilka tacki płytkie, niektóre dwustronny 1 / 2 oz FR4 i niektóre chlorku żelaza. Czy projekt mikropaskowa, gdzie trzeba przelotek, należy użyć 0,6 mm otwór, wycinać niektóre ołowiowej nogi rezystora, odsyła je przez i pokroić, lutowania nich i to wszystko. Jesteś trochę trzymać na arkuszach rozwoju do przeniesienia projektu do druku. FR4 może być użyty do znacznie powyżej 5Ghz ale straty są ogromne. corp Rogers zrobić mnóstwo materiałów wysokiej częstotliwość fal na projekty> 20GHz w razie potrzeby. 4003C Rogers może być używany od DC do 30GHZ i mogą być przetwarzane w tym samym fassion jak fr4. Wiem, że można zaprojektować RF pcb jest właśnie tak. dla prototypów i korzystanie z routera LPKF (20.000 dolarów), ale nadal daje takie same wyniki jak chlorek żelaza metodą jeśli jesteś ostrożny. Jeśli ktoś mówi, że nie może tego zrobić, że nie próbujesz wystarczająco ciężko. Użyłem tego zrobić DRO pod adresem 10GHz> tak Wiggly dc 5Ghz <jest bardzo proste. Możesz dostać bardzo tanie płytki wykonane profesjonalnie około 50 dolarów za euro wielkości karty na FR4. Rogers wysyła próbki jeśli dać im rozmowy sprzedaży (fikcyjne firmy) w przeciwnym razie będą wysyłać do uni lub na uczelni. odniesieniu Bagster

Należy pamiętać, w przypadku użycia innych typów FR4 PCB i Rogers mają różne Er (w stosunku Epsolon) długości elektrycznej (faza) będzie inny, nie jest to ważne w tych frequensies ale zaczyna się ważne przy wyższych frequensies lub jeśli projekt " kwartał długość fali ", ponieważ nie jest tej samej długości, jeśli Er to nie to samo. Pojawi się PCB z Er w zakresie od 3 do 10 i bardzo szczególne PCB poza tym zakresem. Pozdrawiam

kao wo! Jestem bardzo zmęczony, aby odpowiedź podobne topic.I nie jestem, że doświadczenie w prototypów rf, ale czytałem gdzieś, że chcesz się z dala od ostrych kątów w twoje ślady w zarządach Cu.

W góry, należy użyć kodu VHDL, aby wyodrębnić z Protel PCB, a następnie zbudować CAD w MATLAB-ie, w ostatecznym rozrachunku to w HFSS lub innych narzędzi elektromagnetycznych.

Dzięki wyjątkowej precyzji ProtoMat S100 nadaje się szczególnie do obróbki miękkich i elastycznych podłożach z delikatnej powierzchni.

evrybody Hallo, ja tak zaczerpnięty 2 tygodnie w napięciu do źródła "mini-wierzchowce" i zaczerpnięty się, że dawne przedsiębiorstwo "Wainwright Mini-Mount GmbH, ANDEX, Bavaria" Nie istnieją-jet ponad rok ... Dobry wiedział, numer telefonu jest prywatna jet! Dos :-( evreybody nad źródłem mini-wierzchowce lub niektórych produktów similra proszę? Tnx z góry! K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back