Jak prototyp RF płytek drukowanych?

M

Mr.Cool

Guest
Czy ktoś wie jak zbudować proboboard wysokiej transeivers częstotliwości radiowych? Jestem zainteresowany w tym DIY bezprzewodowy kontroler FM, ale nie wiem, co używać do eksperymentów. stykowe nie są dobre ze względu na capitance za projekty 1kHz lub więcej. Zamierzam pracować w zakresie od 70 -80 Mhz. jakieś sugestie? ***************************************** Prosimy nie odpowiadać, jeśli nie przydatne informacji, aby dodać ten post.Thanks Wszelkie inne odpowiedzi są zawsze mile widziane przez PM.

Miałem podobne problemy kilka lat wstecz. Myślę, że jedną z najważniejszych rzeczy uważać na dobre uziemienie i prawidłowego rozdzielenia podłączenia zasilania. zbudować obwód powyżej płaszczyzny uziemienia, takie jak miedź lub płyta Ms. starać się utrzymać wszystkie połączenia ziemi jak najkrótszy i oddzielenie podłączenia zasilania zawsze 1N i 100P lumped kapsle i kilka uF dla niskich częstotliwości. nadzieję, że to pomaga, rfmw

I Agee z rfmw, dobrze jest używać linii mikropaskowej SVR zbyt dobre. pool_77

Witam Mr.Cool oto moja 1 dolar wart inflacji! Jest płytki i materiały etch powszechnie dostępne tylko utworzyć typu PCB układ z fav prog następnie użyć następnie wydrukować i etch, to masz ślady, że części są dołączone. Bądź ostrożny z GND-zazwyczaj tworzę ślady na tylnej płycie (FR4) i utrzymywać w górnej powierzchni Cu GND. Rojenia

Mr.Cool, lutowania wszystkich połączeń ziemi do gnd Cu płyty i wszystkich innych połączeń powyżej płytki w powietrzu (~ 5 mm nad ziemią). Gnd połączeń może być krótszy niż ~ 3mm (jak najkrótszy!). lutowania zewnętrznej dyrygent kablu bezpośrednio do płyty Cu. można użyć jednostronne FR-4 PCB do płytki z płaszczyzną Cu do góry (nie w dół jak zwykle używany do jednostronnej proste PCB płyty obwodów, w których elementy są skupione na górze). rfmw

tak dwustronna pokładzie będzie dobrze. spodniej stronie zawiera tylko podłożem, podczas gdy w górnej części ma śladów i komponenty? Przepraszam, jestem nowy: smile:

[Ta wiadomość była edytowana przez: Szyfrowanie na 30.10.2001 01:49]

Zgadzam się z Wacko2000. 70-80 MHz, to DC. Tak czy siak, to niemiecka firma, która produkuje bardzo przydatne RF prototypów materiałów. Jego nazwa jest Wainwright Mini-Mount GmbH, nie mają strony internetowej. Adres: WMM GmbH Hartstr. D-82346 28c telefon Andechs Niemcy: 0049-8152-3162 faksem: 0049-8152-40525 na wygląd internetowych

[Ta wiadomość była edytowana przez: feedbackkiller na 13.02.2002 11:51]

Shit. Ostatnia część mojej wiadomości była odcięta: Na wygląd internecie "Mini-Mount" lub "do lutowania-Mount" (marka USA). Być może można znaleźć dystrybutora. (Wiem, że jest jeden w Wielkiej Brytanii, ale nie pamiętam nazwy). Tak długo.

Że nie jestem doświadczony w prototypów rf, ale czytałem gdzieś, że chcesz się z dala od ostrych kątów w twoje ślady w zarządach Cu.

Tak, ostre kąty dadzą refleksji, że spadek jakości sygnału. To jest bardzo ważna dla szybkiej, cyfrowej, ponieważ może to stworzyć nonmonotonicities i dźwięki.

To dlatego większość inżynier RF chcesz umieścić kilka linii transmisyjnej tak prosto jak to możliwe

On 06/02/2002 13:51, feedbackkiller napisał: Zgadzam się z Wacko2000. 70-80 MHz, to DC. Tak czy siak, to niemiecka firma, która produkuje bardzo przydatne RF prototypów materiałów. Jego nazwa jest Wainwright Mini-Mount GmbH, nie mają strony internetowej. Adres: WMM GmbH Hartstr. D-82346 28c telefon Andechs Niemcy: 0049-8152-3162 faksem: 0049-8152-40525 na wygląd internetowej
Zadzwoń do firmy są całkiem pomysłowe i spółdzielni. Także zamiast trawienia płyt można ślady maszyna jest bardzo szybki i precyzyjny, Filterman

On 06/02/2002 13:51, feedbackkiller napisał: Zgadzam się z Wacko2000. 70-80 MHz, to DC. Tak czy siak, to niemiecka firma, która produkuje bardzo przydatne RF prototypów materiałów. Jego nazwa jest Wainwright Mini-Mount GmbH, nie mają strony internetowej. Adres: WMM GmbH Hartstr. D-82346 28c telefon Andechs Niemcy: 0049-8152-3162 faksem: 0049-8152-40525 na wygląd internetowej
Zadzwoń do firmy są całkiem pomysłowe i spółdzielni. Także zamiast trawienia płyt można ślady maszyna jest bardzo szybki i precyzyjny, Filterman

Nie zależy mi na protyping zrobić, i korzystać dwustronna miedzi laminat płyty ProType, a następnie zamontować elementy do góry nogami, i przyłączyć się do drobnych ogniw dodać liberalny wybór oddzielenia, i można uzyskać dobre wyniki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back