Jak odczytu / zapisu danych z / do Multi-Media Card?

B

brennbar67

Guest
Szanowni Państwo, Potrzebujesz pomocy ... Każdy wie, how2 napisać program w C do odczytu danych z kart MMC lub napisać dane do MMC? : (Bo nie jestem obeznanym z systemu plików FAT, wiem tylko, nieco tylko ... Jak odczytać danych (zakładamy, 4 Dane MB) z MMC Jak ustalić kolejnego klastra danych i klastrów darmo? tak, że można zapisać danych na MMC?

jodła Szanowni Państwo, stronie internetowej, że u dał mi i przeszedł b4 .... to konieczność zakupu. Ale nie jestem w stanie kupić go .... : (Za drogie Got innych źródeł?

[Quote = brennbar67] jodła Szanowni Państwo, stronie internetowej, że u dał mi i przeszedł b4 .... to konieczność zakupu. Ale nie jestem w stanie kupić go .... : (Za drogie Masz inne źródła [/quote] pisałem komercyjnych bibliotek ... również sprawdzić tutaj:? http://www.edaboard.com/ftopic86137.html pozdrawiam

Istnieją dwa inny temat: 1) Czytanie i pisanie od sektora lub MultiMediaCard. 2) Wykrywanie struktury systemu plików i praca z systemem plików (FS), jeśli nie trzeba do przechowywania danych w MultiMedia Card w FS (FAT16) format, nie jest to konieczne do leard o drugiego przedmiotu. można odczytu / zapisu MultiMedia Card, wysyłając approprate komendy do karty, download spec karty i listy poleceń z tego tematu i przeczytaj tematy pokrewne: = http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=128772&highlight

Witam, Jaki mikrokontroler używasz? Zrobiłem to na PIC16F877A. IT lil problem - karta MMC akceptuje dane w minimalnej wielkości 512bytes tylko. Więc miałem do bufora 512 bajtów danych w zewnętrznych EEPORM a następnie wysłać go do MMC za każdym razem. To jest dość prosty interfejs, gdy pojawi się zawiesić ją.

Witam, że używany system plików z 8051 core. Zrobiłem mały odtwarzacz plików wave korzystania z niej. pracy grzywny. jeśli potrzebujesz pomocy u mnie na email plz gaurav.sarode at yahoo dot com.

Mam zamiar używać kart MMC / SD w moim projekcie (MCU = AVR), ale jestem trochę mylić w tych wspomnień, w części prędkości ... Muszę coś około 400KB Prędkość odczytu z karty w wielu czytanie bloku (nadal), ale gdzieś widziałem Prędkość odczytu wynosi mniej niż to, co chcę, na przykład w ten link: http://elm-chan.org/fsw / ff / img / rwtest.png , ale tutaj mówi się, że prędkość jest do 5 MB / s Prędkość odczytu: http://www.kingston.com/flash/securedigital.asp?id=2 jest to, że wiele różnic zwykle? kingston i jeśli jest prawdą, 5 MB / s oznacza 40 Mb / s, ale prędkość maksymalna dla SD jest 25 MHz w SD_specs ... , Oznacza to, że nie jest możliwa w trybie SPI? i powinno się używać w trybie SD 4bit autobus? Mam zamiar skorzystać z trybu SPI dla MMC i SD. gdzieś to powiedział (w arkusze kalkulacyjne) prędkość przesyłu danych do 20 Mb / s, szybkość transferu danych jest różne dane szybkość pisania i czytania? a ostatnio, specyfikacji MMC / SD różni się od Memory Stick PRO / Duo Pro? jeśli tak, gdzie można uzyskać specyfikacje Memory Stick, wydaje się to szybciej niż inni .... Potrzebuję trochę pomocy w tych różnych klas prędkości ...

[Quote = spóźnionego] Witam, Co mikrokontroler używasz? Zrobiłem to na PIC16F877A. IT lil problem - karta MMC akceptuje dane w minimalnej wielkości 512bytes tylko. Więc miałem do bufora 512 bajtów danych w zewnętrznych EEPORM a następnie wysłać go do MMC za każdym razem. To jest dość prosty interfejs, gdy pojawi się zawiesić ją. [/Quote] mam 16f876a pic i mam ten sam problem. Pamięć SRAM w pic tylko 384 bajty i muszę 512 pisać na karty SD / MMC. Czy mogę korzystać z eeprom to pic? czy mam dodać inne zewnętrznej pamięci EEPROM? inne niż to w jaki sposób można rozwiązać ten problem?:: dziękuję za rozmowę.

Korzystanie z PIC 18F 1K lub więcej wewnętrznej pamięci RAM lub dodać zewnętrznej pamięci EEPROM. Albo możesz odpadów pół przestrzeń MMC i zapisu 256 bajtów obojętne dla każdego prawdziwego lub 256 bajtów lustro danych.

dzięki za odpowiedź, ale mam inny chcę napisać kilka danych z pic na karty SD przy użyciu SPI, ale chcę pisemną danych łatwo dostępny dla podróżnych z czytnika kart. do tego muszę napisać kod fat32 i spi kod przejęcia, czy ja po prostu napisać kod spi transfer pisać w każdym 512 bajtów karty SD to będzie czytelny w czytnik kart? nie wiem czy sie jasno? dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back