Jak korzystać z kompilatora Keil z AVR 90s1200?

S

syrax

Guest
Jak mogę używać Keil compiller z AVR 90s1200, czytam w keil.com nie mo wsparcie dla AVR, ponieważ nie jest to 8051.

[Quote = syrax] Jak mogę używać ke * il compiller z AVR 90s1200 [/quote] Nie można. Masz poprawnie odczytać.

Można użyć innych, takich jak kompilator IAR, imagecraft lub gnc który jest wolny h ** p: / www.avrfreaks.com

Keil nie mają avr wsparcia. spróbuj IAR, imagecraft (handlowych) i WinAVR (za darmo), które mają wiele przykład i biblioteki

I personlly zaleca kompilator IAR. to jest bardzo dobry dla układów AVR Nandu

[Quote = BuBEE] AVR nie może complie w Keil [/quote] becase Keil jest sofytware tylko 8051

Możesz także skorzystać CrossWorks przez Rowley jej nie wolne, ale oferują bezpłatną wersję próbną, które można wypróbować. Christoph Herbst pozdrowienia

Aby syrax: z CodeVision można łatwo dostosować układy AVR przy użyciu funkcji CodeWizardAvr, więcej, CodeVisionAvr zawiera kilka próbek, jak również. jeśli masz jakiekolwiek pytania w programie, prosimy o program tutaj, i ludzie ci pomogą. Powodzenia,

Aby dobrze potrzebują dobrych narzędzi. Dobrym narzędziem jest równoznaczne z CodvisionAVR. Wypróbuj w terminie 45 dni prób. Jeśli potrzebujesz kogoś c * r * a * c * k PM do mnie Powodzenia

Tak, co YOGI pisze o WinAVR . Nie wiem, dlaczego ktoś potrzebuje komercyjny system rozwoju, kiedy to koń pociągowy jest bezpłatny. Jest on oparty na kompilator GCC, to proste w użyciu i jest motorem napędowym, ładowane z opcji. Ktoś robi za darmo zrobić narzędzie dla tych, którzy potrzebują do tworzenia skomplikowanych projektów (co zawsze znajdę trochę przesadą 64KByte i urządzeń mniej). Jeśli nie jest przyjazny dla użytkownika wystarczy, posłuchaj mojej rady, wyjść z biznesu, nie jesteś wyciąć go. Chciałbym tylko, żeby nie była to wersja GCC dla PIC również. By the way, jest 805X, który obsługuje wersji wariant Atmel, jak również niesamowite (ale drogie) Analog Devices 805X wariantów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back