Jak do symulacji wzmacniacza Chopper?

P

Pipeline

Guest
Ponieważ musimy włożyć 2 impulsów sygnału 2 fazy, jeśli używamy przemijające sim, jak symulować uzyskać AC wzmacniacza? Dzięki!

Jeśli masz dostęp do Cadence Spectre, PSS i SAW do pracy.

Tak, używam Spectre. Ale ja nie wiem co PSS lub PAC oznaczają, że dasz mi jakieś szczegóły? dzięki!

Witam, W celu pomiaru zysku AC, u trzeba dać dc na wejście i AC = 1 na jednym z wejścia pozytywne lub negatywne. Następnie zmierzyć uzyskać klikając na calculater VF, kliknij na obu węzeł wyjściowy, a następnie kliknij zarówno na węzeł wejściowy i model wzór w obliczeniach i działki. to będziesz miał ac zysk. chodzi suria3

Myślę, że to jest łatwe dla Spectre do symulacji krojenia wzmacniacz prądu zmiennego. Ale jak o korzystaniu Hspice?

Rurociąg, PSS jest na podstawie częstotliwości Analiza ta. Jest on używany do swithched kondensator obwodu i miksery. Korzystanie z tej Analiza ta jest możliwa do poznania uzyskać odpowiadające różnym częstotliwość wejściowa przy częstotliwości efekt uwagę tłumaczenia. Możesz znaleźć więcej informacji w instrukcji i tutoriali. Także kilka szczegółów na temat Ken Kundert (Cadence autora) strony: http://www.designers-guide.org/Analysis/ Mam nadzieję, że pomaga

Aby skal81, Gdzie mogę pobrać instrukcję lub tutorial Cadence Spectre? Nie ma, że yo?

Witam poniżej; i dołączone tutoriale do wyjaśnienia, jak korzystać z wielu analiz w upiór, w tym PSS, PAC .... symulacji szumów fazowych .... itd. .. nadzieję, że pomoże Ci chodzi Husajna adel egipt ASU

Witam husseinadel, Dziękuję bardzo. Czy wiesz, gdzie uzyskać egzemplarz oceny Spectre?

[Quote = husseinadel] Witam jest to z dokumentacji kadencję? thand u. poniżej; i dołączone tutoriale do wyjaśnienia, jak korzystać z wielu analiz w upiór, w tym PSS, PAC .... symulacji szumów fazowych .... itd. .. nadzieję, że pomoże Ci chodzi Husajna adel egipt ASU [/quote]

i jak zrobić analizy hałasu o wzmacniacz chopper w sim tran

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back