instalacji wine na Linuksie

A

anoop12

Guest
Witam, próbuje zainstalować wina na linux. gdy uruchamiam. / configure, Dostaję błąd "nie do przyjęcia kompilator C w $ PATH. Nie jestem w stanie do debugowania tego. Proszę o pomoc. Dzięki

oprogramowanie Linux są kody C. Tak więc muszą być zestawione przed ich zamontowaniem. Wino jest również oprogramowanie Linux. Należy przestrzegać przed zainstalowaniem, w tym celu potrzebny jest kompilator C zainstalowane w systemie. GCC to kompilator C. Aby sprawdzić, czy GCC jest zainstalowany w systemie, czy nie wystarczy wpisać gcc w Terminal i naciśnij Enter. Jeśli jest zainstalowany w twoim systemie zostanie wyświetlony komunikat "gcc: brak plików wejściowych" Jeśli widzisz "gcc: Polecenie nie znalezione", które oznacza GCC nie jest zainstalowany w systemie. Więc musisz zainstalować kompilator C (GCC) przed zainstalowaniem wina.

Co dystrybucji używasz? Myślę, że najprościej zainstalować wina jest przy użyciu pakietu wina twojej dystrybucji. Aby skompilować wina, musisz zainstalować wiele innych bibliotek. Jeśli jednak go skompilować samemu zajrzeć tutaj [url = http://www.winehq.org/docs/wineusr-guide/installing-wine-source] WineHQ - Instalacja Wine od źródła [/url] do instrukcji obsługi .

Witam, próbuje zainstalować wina na linux. gdy uruchamiam. / configure, Dostaję błąd "nie do przyjęcia kompilator C w $ PATH. Nie jestem w stanie do debugowania tego. Proszę o pomoc. Dzięki
Myślę, że instalujesz WINE ze źródeł .... Jeśli próbujesz zmienić WINE i przyczynić się a następnie zrobić ELSE Instalowanie pakietów binarnych dla danej dystrybucji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back