ICD2 usb problem

P

pmar_kpj

Guest
hi! i zrobić z klon ICD2 schematy ze strony Stolz. i podłączone do tego portu szeregowego ICD2 i pracy. ale próbuję się połączyć to ICD2 do portu USB z szeregowego na USB adapter i klon nie działa! serial jest ok! robię ICD2 z tusb3410! ten sam problem! gdzie jest problem? proszę mi pomóc!

nie wiem! muszę zainstalować ten sterownik, czy nie? thank's

Jestem zainteresowany budynku ICD. Czy możesz dać mi link.

Dzięki pmar_kpj za link. Czy kiedykolwiek używałeś Microchip `s ICD. Hows, że i tam jest lepiej ICD jest availbale.

pmar_kpj, nie wiem, czy potrzebujesz kierowcy Microchip. I teraz, ICD2 Microchip wykorzystuje swoje własne sterowniki do komunikowania się z MPLAB. Podejrzewam, że to jest źródłem problemów. maranaza

jakiego źródła? ZASILANIE? próbuję się połączyć ICD2 do portu USB laptopa! usb adarter jest w porządku. ICD2 pracy, jeśli podłączyć do portu szeregowego. USB jest wirtualny com.

pmar_kpj, przepraszam, jeśli nie jest wystarczająco jasne. Kiedy powiedziałem, że "źródłem problemów" Chciałem powiedzieć "przyczyną problemu." Wiesz, myślę, że problem jest w sterowniku USB, ponieważ Microchip wykorzystuje swoje własne sterowniki USB dla urządzeń USB. maranaza

hai Z mojego doświadczenia wynika, że niektórzy programiści, który działa doskonale na pokładzie port szeregowy, który jest zwykle COM1 może nie działać idealnie, a czasem w ogóle nie działa, po podłączeniu przez USB do COM lub karty PCI portów szeregowych dodał. Jestem również poszukiwanie przyczyn i rozwiązań. Ale upewnij się, że wybrałeś emulowany port szeregowy nazwę COMx w MPLAB ICD ustawienia. Myślę, że mikroprocesor sterownika USB nie stanowi problemu w ICD, ponieważ jest to serial ICD. W odniesieniu picstudent

tak! mam naśladować comx do MPLAB ICD setings. Po raz pierwszy robię ICD2 z tusb3410 i Virtual Serial Port pracy (test i z hyperteminal). i zmienić tusb3410 z MAX232 i klon pracy na com1. Następnym razem próbuję z USB Serial Adapter. moim priorytetem jest zrobić klon z tusb3410! Dzięki za jakiś pomysł! [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 4 godziny 58 minut [/color] [/size] i znaleźć problem: praca MPLAB tylko COM1 do COM4. moja karta jest COM5! thank's dla wszystkich, aby spróbować mi pomóc!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back