[HSPICE] od schematu do netlistę

Możesz przejść do www.linear.com do ściągnięcia SWIII (Free Edition) to bardzo dobre oprogramowanie do generowania netlistę przyprawy i zużywają niewiele miejsca. Baw się dobrze.

Ale tylko w linux / unix wersja! również bez przebiegu widza!

Myślę, że Sue (Schemat Środowisko użytkownika) przez MMI (Micro Magic Inc) nie jest jakoś tak źle. Oczywiście oprogramowanie to jest bardziej dla Logic Design, ale to jest open source i eksportu. Pliku Sp.

Witam, Czy ktoś wie o schemat środowiska użytkownika (SUE) narzędzie, po mnie na stronie internetowej lub link lub (jak je zdobyć), skąd mogę je zdobyć. pracy osób korzystających z sue, napisz do mnie.

wiele narzędzi, może to zrobić tylko wybrać odpowiedni schemat generowania netlistę ale trzeba zrobić kilka zmian

Witam U można używać do RF w zakresie .. jak modele S param, tx stratny. modeli, solver dziedzinie ... Dzięki [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 9 minutach: [/color] [/size] Witam u może RF do tego stopnia. jak modele S param, tx stratny. linii, złożony w solver. Dzięki

[Quote = rambus_ddr] OrCAD jest bardzo dobra, może to stworzony *. sp, i do symulacji HSPICE. [/Quote] możesz mi powiedzieć, jak wygenerować plik. Sp z OrCAD? Nie mogłem go znaleźć. stawu skokowego

[Quote = fatbear] dla systemu operacyjnego Windows, Workview Urząd takich narzędzi - viewdraw. Dla systemu operacyjnego Linux, IC50 (lub 5033) jest dobrym wyborem. [/Quote] Tak. Workview jest popularny w systemie Windows. Istnieje jednak pytanie. Które biblioteki symboli należy używać przy opracowywaniu Wzmacniacz operacyjny zbudowany przez NMOS i tranzystor PMO? Znalazłem kilka mos symbol w lib faktycznie. Ale wydaje się, że wszystkie z nich są oddzielnej zamiast tranzystora używane w analogowych układ scalony?

S-edit (Tanner) mogą być najlepszym wyborem. dostępne w dowolnym miejscu.

[Quote = rambus_ddr] Witam, mario1980, i często korzystają z OrCAD, ale i używać go do tworzenia, a następnie użyć netlistę HSPICE przeprowadzania symulacji (nie używać PSpice). Myślę, że to bardzo dobra metoda. I myślę też szybkość Hspice na pc (pamięć P4 i duże) jest dopuszczalne. [Quote = mario1980] rambus_ddr, to oczywiste, że nie pracował zbyt wiele z OrCAD PSpice. To jest kiepski. HSPICE dla Linuksa jest znacznie, znacznie lepiej. [/Quote] [/quote] Witam Rambus, Czy możesz mnie nauczyć szczegółowe informacje na temat tworzenia w netlistę pspice i zasymulować w HSPICE? dziękuję - Andrzej

Dawka ktoś wie oprogramowanie, które pozwala z powrotem adnotacji danych HSPICE (słownie punktów bias) na schemacie? Hock

Cadence Ic6.1 wraz z SimIF z Synopsys pozwala backannotation z HSPICE. Op do schematu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back