GSM, EDGE, WCDMA, GPRS, HSDPA

T

tyne

Guest
Jakie są główne różnice betwenn GSM, EDGE, GPRS, WCDMA i HSDPA? Wygląda na to, Edge istnieje w GSM HSDPA istnieje natomiast z WCDMA. Co z GPRS?

Można powiedzieć, system GSM (Global System for Mobile Communications) jest drugim genaration komunikacji Mobile, może obsługiwać telefonii głosowej i danych. Ale Szybkość transmisji danych jest tylko 9.6Kb / s, to jest naprawdę niskiej szybkości komunikacji daty. w fazie 2 + z sieci GSM, GPRS oferowanych wyższej stawki BITA (do 171kB / s) poprzez zastosowanie technologii pakietowej związane. Do zmiany sieci GSM do sieci GPRS musisz dodać kilka węzeł taki sam jak GGSN, SGSN i PCU. możemy powiedzieć, EDGE jest zaawansowany standard komunikacji bezprzewodowej (następny krok po GPRS) oraz sposób na zwiększenie szybkości transmisji danych do 384 KB / s. żaden sposób nie jest nowa technologia HSDPA w sieci WCDMA do rosnącej stopy danych. Jeśli te nie są wystarczające, Nie wahaj się zapytać mnie.

1 - GSM: europejski standard 2G i pierwszy cyfrowy system telefonii komórkowej. Oferuje tylko komutacją ruchu (połączenia głosowe, SMS ... itd.) i transfer danych na bardzo niskim bitrate 9.6kbps. 2 - GPRS: zwany także fazy 2 +. Oferował komutacji pakietów ruchu o nowe elementy zintegrowanej sieci w ogóle sieci GSM rdzenia. Pozwoliło to na zwiększenie szybkości transmisji danych do 171kbps. Uważa się także, jako pierwszy krok w kierunku sieci 3G. 3 - EDGE: To było robione są na opóźnienie dostawy sieci 3G/UMTS. Poparł szybkości transmisji danych 384 kb / s do połowy. 4 - UMTS: pierwszy europejski standard 3G w sieci. Jest to optymalne rozwiązanie dla operatorów GSM w celu wspierania usług 3G. Technika Air interfejs używany do tej sieci WCDMA. Ta technika dozwolone szybkości transmisji danych w celu osiągnięcia 2Mbps. 5 - HSDPA: To jest rzeczywiście aktualizacji oprogramowania w sieci UMTS użyciu tej samej techniki interfejs radiowy używany w sieciach UMTS (WCDMA) i dodatkowe 10 Mb / s prędkość transmisji danych do połowy. nadzieję, że te dane są użyteczne.

Dlaczego jest tak, że telefon będzie obsługiwał sieci: GSM / DCS / PCS, gdy ma przewagę? Który z nich jest używać do nawiązywania połączenia telefonicznego? Czy używamy faktycznie korzysta z GPRS i EDGE do wykonywania połączeń głosowych? lub jeszcze tradycyjne GSM 850/900/1800/1900? Dzięki

Standardy te są częścią 3GPP Evolution. Ukształtowały się poniżej. GSM -> GPRS -> EDGE -> WCDM (UMTS) -> HSDPA. GSM nie umożliwia pakietowej transmisji danych. Obsługiwanych pakietów danych GPRS na 171,2 kb / s teoretycznie z nowych elementów sieci w sieci Core (SGSN i GGSN). EDGE korzysta z tych samych elementów sieci GPRS, ale z nowymi Modulacje (8PSK) zamiast GMSK w sieciach GSM / GPRS. EDGE 384 kb / s obsługiwane teoretycznie. WCDMA (UMTS) jest 3G ewolucji rodziny GSM. obsługuje 2Mbps na link do przodu. WCDMA korzysta z innej sieci dostępu radiowego (węzeł B i RNC), a nie BTS i BSC w sieciach GSM / GPRS / EDGE. HSDPA to nic innego jak poprawić dane Downlink Packet transfer w sieciach UMTS. IT wspiera upto 14.4. Mb / s teoretycznie. * Uwaga: - GPRS, EDGE i HSDPA są tylko sieci, tj. nie obsługują komutacją głosu. GSM obsługuje komutacją głosu i Circuit Switched Data obu. UMTS obsługuje komutacją głosu i danych pakietowych. chodzi

Tak GPRS został już zastąpiony przez EDGE w większości telefonów dzisiaj? Jak o SMS, MMS, dostęp do internetu? Wszystkie te są możliwe poprzez GPRS, EDGE? Dzięki

Tramp, 3G ewolucji GSM rodziny oznacza, że dla wsparcia pakietowe sieci GSM zostały zmodernizowane poprzez dodanie nowych elementów sieci linke SGSN i GGSN w GPRS. W celu dalszego zwiększenia szybkości transmisji danych oferowane przez sieć, 3GPP wprowadzono nowy interfejs powietrza, WCDMA (UMTS). Tyne, MMS, WAP i Internet są możliwe przy użyciu zarówno GPRS i EDGE. Jedyną różnicą jest szybkość przesyłania danych. 555lin, CDMA EVDO jest tylko upgrade w sieciach CDMA2000 do obsługi wyższych szybkości transmisji danych (2,4 Mb / s). Jest to nakładka na istniejącej sieci CDMA 2000 sieci. EV-DO => Evolutionary tylko do danych.

Witam wszystkich stanowisk są rok temu im w Pakistanie robi im mój projekt na EVDO CDMA więc każdy może porównać z tych technologii CDMA / EVDO Obecnie tj. 2009 r. na ich rozwój i najnowsze badania sułtana thanx

witam, jestem newbie na tego typu tematy. Niedawno kupiłem 5800XP nokia, to z wersji azjatyckiej i współpracuje z siecią WCDMA 3G. Mieszkam w Kolumbii i sieci HSDPA, więc nie mogę połączyć się z siecią 3G, tylko mogą korzystać z GPRS. Jest na to sposób, aby zmienić mój telefon z sieci HSDPA? Z góry dziękuję i przepraszam za mojego angielski Lina

Witam i przyjaciele chcą, aby przesłać dane z modułem GSM. proszę mi pomóc na ten temat. mój mail: mpch_elec@yahoo.com to jest takie ważne dla mnie. dzięki.

[Quote = linithos] witam, jestem newbie na tego typu tematy. Niedawno kupiłem 5800XP nokia, to z wersji azjatyckiej i współpracuje z siecią WCDMA 3G. Mieszkam w Kolumbii i sieci HSDPA, więc nie mogę połączyć się z siecią 3G, tylko mogą korzystać z GPRS. Jest na to sposób, aby zmienić mój telefon z sieci HSDPA?
Z góry dziękuje i przepraszam za mojego angielski
Lina [/quote] Twój angielski jest dobrze

pozdrowienia, jestem w wielkiej potrzebie "Physical WCDMA realizacji Layer" MATLAB kod w pliku. m .. prosimy o pomoc w naszej sprawie ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back