Full-cyfrowy wzmacniacz audio

J

jetmarc

Guest
Witam. Szukam wzorów przykład pełnego cyfrowego dźwięku wzmacniacze. Chcę używać 250mW głośnika minimum elementów zewnętrznych, w szczególności bez DAC. Istnieje około 2k bramki FPGA dostępny powinien być przeznaczony na filtrowanie i PWM. Jakość źródła mono 8kHz 8bit. Jakieś sugestie? Marc

Nie wiem czy to mogłoby pomóc. Znalazłem appnote Xilinx z wykonania przetworników delta sigma w FPGA (o ile wiem, że to jedyny sposób, aby uniknąć dodawania zewnętrznego DAC). Link: www.xilinx.com/xapp/xapp154.pdf

http://www.apogeeddx.com jest gdzie pójść, i chciałbym, aby zobaczyć wyniki swoich działań! ic DDX2100 (szukam model przyprawa) również spojrzeć na SA07 ic (przyprawa dostępny)

Dzięki wam obu za linki. Kazałem próbki chip DDX. W rzeczywistości mam FPGA są dostępne w moim obwodzie, ale jestem nieco zaniepokojony dziedzinie logiki niezbędne do filtrowania danych. Czy ktoś z was rzeczywiście wdrożyć taki wzmacniacz w VHDL? Nie chcę, aby poświęcić więcej niż 2k bram audio (w tym DMA do pobierania danych z SRAM). jetmarc

Zobacz również w SA07 @ http://www.apexmicrotech.com/products/index.html droższe 97 $ 500kHz SA07 (DDX2100 4 $) może zająć zarówno analogowe, jak i cyfrowy sygnał bezpośrednio do chip - nie kontrolera. Dają dobrych narzędzi badawczych. I nie ma wartości, na ich poposed PCB - i że jest gdzie i potrzebują pomocy. Jedynym punktem, który lubię bardziej od DDX jest amortyzowany trójskładnikowych Przewaga nad Binary. Ale nie wiem jak postawić model przyprawa razem THNKS DDX Wysłany plik: [url = "./uploads/SA07 Hi Fidelity Amplifier.pdf"] SA07 Hi Fidelity Amplifier.pdf [/url]

co to jest dźwięk cyfrowy wzmacniacz? wygląda jak wzmacniacz klasy D o klasy wzmacniacz audio -> amp dobre, ale skuteczność = 25% klasy B -> mieć distrtion na sygnał = 0 klasa AB -> stronniczości AB używać małych uprzedzeń klasy C -> ktoś powiedział: Switch jak wzmacniacz klasy D dla RF -> wzmacniacz PWM? PWM jest sygnał cyfrowy i używać most + Low pass, jest dźwięk cyfrowy wzmacniacz, tyle żetonów, zabawki użyć PWM głośnika. ale jakość jest słaba

Witam To jest niemożliwe do zasymulowania czysty cyfrowy wzmacniacz za pomocą SPICE. Czysty cyfrowy wzmacniacz jak to apogeum interpolacji, kształtowanie szumu itp. Jak do symulacji za pomocą przypraw? Można symulować przy użyciu MATLAB. Czysty cyfrowy wzmacniacz klasy wzmacniacz D nie jest. ynhe

Wiem, co pan powiedział .. Wzmacniacz cyfrowy == AC07 codec ssytem jest czysty cyfrowy i używać AC97 delta-sigma D / A deltaSigma A / D -> Nation pół lub AnalogDevice wiele deltaSigma papieru -> C użytkowania lub Matlab lub symulacji zachowania HSPICE ale modulator jest przełącznik komparatora , może symulacji przyprawy, można znaleźć wiele papieru o tym, ale zazwyczaj matleb system symulacji, HSPICE tylko symulacji obwodów delta sigma D / A -> cyfrowy filtr -> kodek kodek chip jest analogowy filtr dolnoprzepustowy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back