fotonu prędkość vs elektronów

B

b.zahedi

Guest
dlaczego jest szybkość fotonu większej prędkości elektronów?

dryf elektronów w polu elektrycznym - elektryczny porusza się w zakresie prędkości światła elektrony nie.

To nie zamknąć right.Elektron jak również foton posiada taką samą prędkością w tym samym medium: D: Na przykład w szybkości próżniowy przestrzeń jest taki sam.

[Quote = zlatkoMM] To nie zamknąć right.Elektron jak również foton posiada taką samą prędkością w tym samym medium: Na przykład w przestrzeni prędkości próżniowy jest taki sam: D. [/Quote]: D może rację! Ale nie jestem pewien, że prędkość fotonów została zmierzona w wielu rodzajach nośników, że elektrony przemieszczają się przez! W krzemu, foton będą podróżowali tylko kilku mikronów (w zależności od długości fali, przemierzają czerwony dalej niż niebieski), przed wchłonięciem i przeliczane na elektron. Nie jestem pewien, przesyłania fotonów przez drut miedziany nigdy nie został określony. promieniowanie Beta składa się z elektronów, ale nie jestem pewien, że prędkość podróży na wolnej przestrzeni.

Hey Fizycznie fotonu jest bezmasowych pakietu energetycznego, że zgodnie z teorią względności miałaby najwyższej prędkości w danym ośrodku (bez względu na medium) w odniesieniu do każdej cząstki, która ma określony masy (elektron Wj). Mam nadzieję, że sens

ghaidini Yess ale foton jest nie tylko paritcal fali. OK dać najlepszą odpowiedź.

Ów
nie zamknąć right.Elektron jak również foton posiada taką samą prędkością w tym samym medium: Na przykład w szybkości próżniowy przestrzeń jest taki sam.
To jest - przepraszam - śmieci. W próżni, np. w formie elektronicznej, rury, można mieć prawie elektronów zerowej prędkości , po prostu tworząc ładunku przestrzennego. Wydaje się, jak nie wiesz, rzeczywiście to, co mówimy.

Yess ghaidini ale foton jest również paritcal nie tylko Szanowny fali, zgodnie z mechaniką kwantową, wszystkie cząstki są fale również, ale comon cząstek, które znamy je tylko bardziej niż inne miejscowe fale. Tak więc foton i elektron zarówno cząstki, ale foton jest pozbawione masy cząstki. Best

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back