M
megtech
Guest
Witam wszystkich, jest to możliwe, aby mi pomóc? I bulid układ flyback. Ale mój tranzystor severly przegrzać i Ja was posyłam mój schemat czekam news yout bardzo dziękuje!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Witam Dlaczego nie używasz tłumika RC w podstawowym z transfermer? Do konfiguracji Flyback musisz użyć / RCD typu ZCD obwód tłumika. To blokuje nieustalonych do pewnego stopnia. Również zachować RCD tłumika (konfiguracji różnią się od wcześniejszych) w całej Drain-Source urządzenia przełączania. również pamiętać, że wraz ze wzrostem wartości C, maksymalne zmniejszenie nadwyżki, ale zwiększa straty mocy. accordingingly trzeba wybrać moc z resister i kondensator. przejdź do wyszukiwarki Google do tłumika RCD + flyback. Pojawi się więcej informacji na jej temat. Konfiguracja tłumika RC czynisz pracy dla topologii fly-back. jeśli dasz ten sam aranżacji, jak to co pokazano na schemacie, napięcie w C jest ciągle wzrost w jednym kierunku, i stres napięcie na DS przełącznika wzrośnie. zniszczy to urządzenie przełączające. Mam nadzieję, że jest to pomocne dla CiebieWitam wszystkich, jest to możliwe, aby mi pomóc? I bulid układ flyback. Ale mój tranzystor severly przegrzanie bardzo dziękuje