falowodu anteny szczelinowe symulacji, nie s-parametrów dopasowania

S

sloty

Guest
Staram się symulować 7-brodawkowe antenna.for falowodu wymiata 9-11 GHz.i Dostaję dobre wzmocnienie z dnia 14 dB.but kiedy jestem kreślenia S-parametrów, nie są dopasowane z theory.how mogę znaleźć meczu ? dwa końce i falowodem definiuje się jako dwa porty. dzięki życzliwej pomocy

hi pls upload pliku u może podobne do wielu rzeczy i jeśli u używać papieru przywiązują zbyt

Jestem związane moje hfss pliku, a papier, który staram się simulate.kindly mi pomóc. dzięki sloty

1) Jak to się 14dB uzyskać, gdy nie ma pola promieniowania? 2) będę musiał wyciągnąć jedno wielkie pole promieniowania i miejsce PEC szczelinach wewnątrz falowodu tym polu.

Hej, widziałem twoją hfss pliku. Nie przypisać dowolny materiał thats dlaczego się różne wyniki. Także dla promieniowania, wzór zdobyć musisz wstawić pole promieniowania lub sfery, które pomogą Ci w kalkulacji zysku. Wszystko co najlepsze:)

Dziękujemy wszystkim za widząc mój plik. Do obliczania i Gain zawierał tej granicy Rad. Jeśli ktoś został rozwiązany falowodu anteny szczelinowe pliku lub tutorial na szczelinach anteny, prosimy przesłać dzięki

Spróbuj ten link [url = http://www.swan-soft.com/] SWAN-SOFT najlepszym wyborem dla mobilnych, radar i systemy łączności satelitarnej. [/url]

siana może każdy podmiot zasugerować mi jak zmierzyć Resonant Długość gniazda w szczelinach anteny falowodu, za pomocą oprogramowania HFSS

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back