Energy Meter przy VFC

... co trzeba budować teraz faktycznie jest licznik częstotliwości? Czyli ja dostać produkcji VFC (jest impuls o częstotliwości 10-10kHz) i wyświetlić go w licznik częstotliwości to jest? Po prostu chce podwójnego potwierdzenia jest mój pomysł jest prawidłowy?
Jasne! 4521N chip w lewym dolnym rogu powyższego schematu tworzy podstawy czasu na moc pomiaru (różne jednostki czasu dostępne za pośrednictwem P18 .. P24, s. 4521 danych arkusz). Dla energii pomiaru wyłączyć podstawy czasu jednostki i po prostu liczyć (do ;-) overflow).

Zrobiłem amperogodzina metr dwa lata temu. Kiedyś integrator, który był reset stałej kwoty, gdy kiedykolwiek osiągnął pewnego napięcia. Ten 'reset' impulsu włączać licznik 16 bitów do kapelusza integracji resonable wielkości. Przez skalowanie wszystko poprawnie mogłem przeczytać AHRS z góry cztery bity. Metoda ta jest łatwo dostosować do Wh.

Einar m, można powiedzieć coś więcej o swoim torze? jak dostosować swój Ah metra do metra Wh?

erikl Panie, Proszę odpowiedzieć mi prywatną wiadomość =)

40d8a4f0.jpg
[/IMG] byłem zajęty innymi sprawami, na chwilę, ale w stanie zaprojektować i przetestować tor w zeszłym tygodniu. Pamiętam widząc proste watomierz opublikowane przez Robert Pease kilka lat temu (13 maja 2002 r.) oraz dodano VFC podobny do LM331 ale przy auto-zero Op-Amp i CMOS 555 zamiast. 74C926 i wyświetlacz LCD dostarcza cztery cyfry watogodzinach. Nie jestem pewien obraz pojawi się, jeśli nie przejdź do Photobucket / Einarscircuits i poszukaj tam.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back