Ekstrakcji cech linii papilarnych - matlab

L

leekk8

Guest
Robię system rozpoznawania odcisków palców z sieci neuronowych. Odcisków palców, które używam są obrazy. Czy ktoś ma kod Matlab lub algorytm dla liczby pojedynczej punkt detekcji (najlepiej index Poincare) i obraz orientacji? Czytałem jakieś papiery na ten temat, ale nie mam pojęcia jak to zrobić z matlab. I trzeba wyodrębnić te cechy z obrazu linii papilarnych i wejście do sieci neuronowych do szkolenia. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Z wyjątkiem powyższych pytań, sugestii i uwag do tego projektu są mile widziane i doceniane. P / S: Zakładając, że obrazy zostały udoskonalone i bez hałasu.

i potrzeba realizacji matlab z "tezą tajski Raymond odciski palców "............. plzz mi pomóc .......... mam do przedstawienia mój projekt stopień ...

hi leekk! Staram się wprowadzić Poincare na pojedynczej exraction punktu .. Początkowo i znaleźć orientacji linii papilarnych, jak powiedział w "Online weryfikacji odcisków palców" przez Anil.K.Jain .. do wdrożenia metody Poincare i potrzebę oddzielenia linii papilarnych na bloki i dla każdego bloku powinna uważam jednym kierunku wartości .. jeśli jestem oddzielenie oryginalnego obrazu na bloki i po tym odnajduję oznacza orientację, otrzymuję prawidłowy punkt rdzenia. Ale okrywać jeśli odnajduję orientacji dla wszystkich punktów i biorąc pod uwagę jeden kąt dla każdego bloku, dostaję więcej niż jeden rdzeń punkt .... mój problem jest, wśród wartości theta w bloku, którego wartość powinna uważam .. Próbowałem z wartością średnią, wartość maksymalną i minimalną wartość. / .. ale erraneous ... znaleźć kod jako załącznik plz mi pomóc ....

przepraszam ... i nie attch pliku prawidłowo .... Prosimy sprawdzić czy w pliku attah ed z tym ... odniesieniu MEKA

przepraszam ... i nie attch pliku prawidłowo .... Prosimy sprawdzić czy w pliku attah ed z tym ... odniesieniu MEKA

MEKA, widziałem przywiązanie, myślę, że potrzeba czasu, aby dowiedzieć się, jak swoją pracę programu. Na pierwszym miejscu, to znalazłeś dziedzinie orientacji, gdzie użyć tego samego kodu, to nie problem. Zrobiłem dziedzinie orientacji na bloki i średnia wartość orientacji. Można to zrobić, jeśli rozmiar pola orientacji jest duży. W moim przypadku, pole to jest 330x225. I średnio go do 66x45. I również uzyskać więcej niż jeden rdzeń punkt, ale aby podkreślić, że jest najbliżej z centrum linii papilarnych jako prawdziwy punkt rdzenia. Nadzieję, że to może pomóc.

Hi, MEKA Myślę, że metody wykorzystania w obliczeniach Poincare jest inny od mojego. Mam wrzucić moje równanie i kod, nadziei może pomóc. Jeśli masz jakiekolwiek opinie i sugestie, możemy dyskutować dalej.

por hi staram się realizować w sposób, co napisałeś .... Czy masz jakieś pojęcie o wielomian modelu pojedynczej wykrywania punktów ...

MEKA, Przepraszam, że nie mam pojęcia o wielomian metody szczególny punkt detekcji. Być może można spróbować innych sposobów, jak indeks Poincare jest tylko jednym z nich.

Witam wszystkich, co jest lepsze dla ekstrakcji cech linii papilarnych? filtr oparty lub minucje oparte? thx b4: D

Hi leek88 i MEKA, Czy kiedykolwiek próbowałeś Algorytm znajdowania lokalizacji punktu centralnego na linii papilarnych na podstawie "Gabor filtrów i jego zastosowanie w Tekstury Analiza linii papilarnych" papier Yang Xu i xuedong? Próbowałem algorytmu, ale mam problem w zrozumieniu, pkt 5 i 6 na algorytm. Mam nadzieję, że każdy podmiot może mi pomóc. Thx

Hi, adiguna nie próbowałem za pomocą filtrów Gabor wcześniej. Myślę, że kod to zgodnie z algorytmem, powinna być ok. Jeśli możesz, wgraj algorytmu tutaj, nadziei ktoś może pomóc.

Hi pora .. Możesz przesłać algorytm papieru do wykrywania punktowej, pls. bo staram się zrozumieć kod piszesz. thx:): D

hi adiguna .... To jest dla odniesienia do wykrywania punktu rdzenia ... Wielokanałowe podejście do linii papilarnych Klasyfikacja Anil K. Jain, Fellow IEEE, Salil Prabhakar, Członek Student, IEEE, a Lin Hong daj mi znać, jeśli nie może zdobyć papier .... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 5 minutach: [/color] [/size] Witam pora .... Podaję plik, który wysłał do mnie .. nawet wtedy, dla większości therez plików wykrywania fałszywych ... jak naprawić, że ... potrzebny jest jeszcze jeden pomóc .. co to znaczy "imfilter.m" funkcja jest wewnętrznie .. Obawiam się, że funkcja imfilter obejmuje funkcję splotu ..... który Złożoność .... jak go rozwiązać ...

adiguna, spróbuj pobrać papier opublikowane przez MEKA. Postaram się dostarczyć kilka dokumentów później. MEKA, nie jestem pewien co imfilter zrobić. W każdym razie, można otworzyć m plik, aby zobaczyć jego pełny kod. Mój kod nie jest w stanie wykryć właściwego punktu minimum dla wszystkich obrazu linii papilarnych. Niektóre z nich są nadal wadliwe.

hi pora .... nadal wadliwy wyników dla mnie ... wat ok. ur wyniki ...?

Witam, jestem Lohith z Bangalore, Karnataka, Indie. Robię projekt na najdrobniejsze szczegóły na rozpoznawanie palców System.I jestem bardzo nowy w tym field.I próbuję napisać kod w programie MATLAB. Mam jedną prośbę do you.Can wdzięczny za przesłanie mi kodów rozpoznawania odcisków palców w programie MATLAB. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Dziękuję w advance.I będzie czekał, aby usłyszeć od ciebie. Pozdrawiam, Lohith

Hi, MEKA Przepraszamy za opóźnienie w odpowiedzi .... Ja już skończyłem projekt i magisterskich. Chodzi o wykryte rdzeń nie jest poprawna każdym razem, ale dokładność jest dopuszczalne. Nie jesteśmy wiele punkt wykryte rdzenia, I znaleźć miejsce, które znajduje się najbliżej centrum obrazu linii papilarnych i uczynić go jako punkt rdzenia. Ponieważ rośliny małym obszarze w pobliżu punktu rdzenia i umieścić to w sieci neuronowej do rozpoznawania, więc wynik jest nadal do zaakceptowania. Jak o swoim projekcie? Lohith, Może trzeba spojrzeć na dokumenty i zdecydować, które metody chcesz użyć. Nie jest możliwe przesyłanie nam cały kod. Właśnie dyskusji i wymiany informacji i opinii tutaj. Jeśli masz jakieś pytanie, możesz zadać tutaj. Wierzę, że będzie ktoś może pomóc ....

Hi Co algorytm będzie was sugerują, że powinny być wykorzystywane do rozpoznawania odcisków palców? Dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back