Dot matrix wyświetlacz LED

V

Vonn

Guest
Witam wszystkich jestem budynku igłowe doprowadziły Tablica Myślę, że aby go połączony z PC, aby wprowadzić tekst przez niego ... jeśli masz pomysł lub propozycję plz daj mi znać: roll:

Podaj więcej o rozdzielczości masz, lub ile znaków zostanie wyświetlone, itp. Myślę, że easys sposób to zrobić, używa 5x8 LED dot tablicy, należy umieścić 16 razem, i sterować nim za pomocą kilku logiki i mikrokontroler jak PIC, kontroli i przekażą go z komputerem za pomocą portu szeregowego.

sprawdzić Dallas / Maxim. Jest chip LED Dot Matrix Controller. Otrzymasz łatwy w programmning

dlaczego nie korzystać ATMEL Controller .... połączony z pc do wykorzystania 232 maksyma chip atmel chip jest atc89c52

Ja pracowałem w panele LED fabryki, więc wszystko, co chcesz zapytać, ale się trochę szczegółowe. chodzi

Możesz wiedzieć, w następujący sposób - Stała kontrola prądu dla uzyskania dobrej jasności - Dynamic Drive lub Static Drive do odpowiedniego systemu - Zrozumienie struktury FONT

chcę, aby wyświetlić linii 10 znaków o rozdzielczości 5 x 8. z odświeżaniem "Raster" tech. (Dynamiczny driver)

Musisz zastanowić się, gdzie jest używany! dysk dynamiczny nie daje jasności lub luminancji. To prawdziwa poblem w polu z dynamicznym dysku. Out-door jest bardzo dangeous z tego powodu. W szczególności, system ten będzie 50digit 8bit *. W rezultacie, jasność 1 / 50 Układ jest bardzo prosty 50 cyfra składa się z rejestru shit lub F / F 8 bit jest bezpośredni port I / O lub zatrzask z TR tablicy. Po stronie oprogramowania, przerwania jeden odświeżyć cyfry. Główne pętli będzie dostęp (zapis) pokaż bufor (50 bajtów).

Witam, mogę dołączyć 3 Exemples formie rewii ELEKTOR (francuski i angielski). X02-2000.prf = Z COP8782 MCU: 2 modułów: 1) Keyboard (PS2) bezpośrednio związane i wysyłanie (w podczerwieni), aby wyświetlić moduł. 2) Moduł wyświetlacza LED wthit 7 punktów (5 * 7) dsplay. X03-2000.pdf jego przykład z 7-segmentowy wyświetlacz X06-2001.pdf z 89C4051 mcu i 6 punktów LED (5 * 7) wyświetlacz podłączony do rs232, to possibe do łańcucha wielu modułów (max 15). Ja testowałem to, wotks correctely tylko mały problem z odświeżaniem z górnym anahi. Bye Fatkiller następnego pliku na inny post, przepraszam max 4 pocztą. Ps: F = E = angielski francuski

Witam, mam do was pytanie, czy masz tendencję do mux 50 bajtów na sekundę, podobnie jak rok powiedział, to prawdopodobnie nie jest w stanie wyświetlić znaki przydatne jasności. Powinienem zrobić to coś w zamian: Make sterownika statycznego map dla jednego znaku, to znaczy 5 bajtów, więc polecam korzystanie z podtrzymaniem shit zarejestrować buforowanego wyjścia doprowadzenie ich do jednego wyjścia. Wspólne annode i katody tej mapy postać będzie przejść trouwgh tranzystora mocy. Ok! tego rejestru będzie pochodzić z CLK, STROBE i sygnał BLANK. Następnie sygnał jest BLANK do regulacji jasności. Istnieje IC w MICREL, MAXIM, z tej charakterystyki, myślę, że były one PTKU lub MPIC. A kiedy już to zrobić, trzeba połączyć wszystkie pojedynczy znak diody do tego wyjścia. wtedy masz 10 tranzystorów. Więc masz trzy sygnały sterujące do sterowania bajtów, a następnie sygnały sterujące zdecydować, co znak do wyświetlenia. Aby to łatwiej można użyć rejestru przesuwnego do tych 10 sygnałów więc wystarczy teraz dwa sgnals CLK1 i STROBE1. i to wszystko, teraz czas MUX zmniejsza się do 1 / 10 zamiast 1 / 50. chodzi

Przepraszam za mój angielski. mam coś do wyjaśnienia i teraz w moim ojczystym nie idiom, i to nie jest bardzo łatwe dla mnie. Niestety ponownie

Witam, Na matrycy LED jest doskonałe sterowniki z maksymą: MAX7219 lub MAX7221. Korzystają one z prostego interfejsu SPI do kontroli matrycy LED i może być łączone kaskadowo. Można też użyć rejestru przesuwnego 74HC595, który zawiera w to samo Tristate zatrzask i może być sterowany za pomocą protokołu SPI.

Które stały prąd IC dysku jest najlepszym rozwiązaniem dla wyświetlaczy LED? specjalnie dla macierzy ekrany LED wykorzystywane do zastosowań zewnętrznych.

korzystać z alegro 6276 to 16 bit doprowadziły przesunięcie sterownika rejestru i to niskim kosztem 1,1 dolarów w 1000 szt. w razie potrzeby u samotnego szt. przejść do nuhorizons.com ale koszt nieco wyższy bobi

[Quote = braveh4rt] dlaczego nie używać sterownika ATMEL .... połączony z pc do wykorzystania 232 maksyma chip atmel chip jest atc89c52 [/quote] dla prądu stałego sterowniki IC dla LED potrzebujesz kontrolera z SPI. At89c52 has't SPI. Gomez

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back