Dlaczego źródła Super wyznawca odpowiedzi AC pokazuje, że mają sprzężone bieguny?

D

dominoeff

Guest
Cześć chłopaki: Używam super wyznawca źródła do poprawy mojego kierowcy zabili rate.but powodować mój oscilation obwodu, symulacji AC pokazuje super follwer źródło dał koniugatu Polaków, przez moją analizę, to uzyska się dwie polses ale nie powinien być sprzężony słupy, może ktoś tłumaczy to dla mnie!

It `s trudno odpowiedzieć, bo nie wiedzą, jakie modele (dokładność / rzeczywistości) podczas analizy strony są oparte. Z drugiej strony, ze względu na 100% opinie nie jest zaskoczeniem, że wyznawca źródła (symulacja rzeczywistych modeli FET) wykazuje złożone słup pary.

It `s trudno odpowiedzieć, bo nie wiedzą, jakie modele (dokładność / rzeczywistości) podczas analizy strony są oparte. Z drugiej strony, ze względu na 100% opinie nie jest zaskoczeniem, że wyznawca źródła (symulacja rzeczywistych modeli FET) wykazuje złożone słup pary.
Dzięki LVW, obwód follwer źródła jest dołączony i W 2. obraz jest w wyniku symulacji AC przez HSPICE. I tylko za pomocą sygnału MOSFET mały model do analizy circuit.I można znaleźć tylko dwóch prawdziwych Polaków w bramie M2 i Vout odpowiednio. Chcę wiedzieć, dlaczego jest to skomplikowane, i że być może powodem bo moja drgań obwodu. Nie jestem pewien, jak używać teorii sprzężenia zwrotnego do analizy tego układu. Dziękuję.

mogę znaleźć tylko dwóch prawdziwych Polaków.
To dwie prawdziwe Polaków z uproszczonego modelu FET (nie uwzględniając oporów wewnętrznych i indukcyjności terminal). Ale dodanie opinie zamienia ją w kompleks par biegunów. Także jednokierunkowych zero widać z wykresu fazowego. Jest to oczywiście możliwe określenie dokładnego czynnik opinie na obwodzie. Ale to trochę skomplikowane, bo M1 ładowania wyjście z impedancja wejściowa wzmacniacza wspólnej bramy.

To dwie prawdziwe Polaków z uproszczonego modelu FET (nie uwzględniając oporów wewnętrznych i indukcyjności terminal). Ale dodanie opinie zamienia ją w kompleks par biegunów. Także jednokierunkowych zero widać z wykresu fazowego. Jest to oczywiście możliwe określenie dokładnego czynnik opinie na obwodzie. Ale to trochę skomplikowane, bo M1 ładowania wyjście z impedancja wejściowa wzmacniacza wspólnej bramy.
Dzięki FVM, Jeśli dobrze zrozumiałem, to 100% uwagi, M1. Jeśli otworzymy pętli u źródła M1, obwód jest dwustopniowy wzmacniacz, wzmacniacz dwóch wspólnych stage.Now źródło łączymy Vout do M1 źródła, równa napięcie wejściowe jest Vin-Vout, co oznacza, że współczynnik sprzężenia zwrotnego jest 1. Więc teraz dwa wzmacniacz sceniczne jako bufor zysk jednostki lub follower.The źródło zbliżone uzyskać pętli Av_o / (1 + fAv_o), f = 1, a wyrażenie to wyjaśnia, dlaczego 2 rzeczywiste bieguny przekształciła się w kompleks pary? Dzięki i dominoeff Pozdrawiam

dominoeff, wystarczająco pętli wzmocnienia, każde dwie prawdziwe Polacy mogą stać się bardziej złożone i sprzężonej biegunów może nawet przenieść się do prawej części samolotu. W twoim przypadku, otwartej pętli bieguny są rzeczywiste biegunów i stają się skomplikowane ze względu na duży przyrost pętli, spróbuj szkicowania root-locus działki prosty dwóch negatywnych biegunów rzeczywistych otwarty system pętli sprzężenia zwrotnego uzyskać jedność to zrozumieć.

dominoeff, wystarczająco pętli wzmocnienia, każde dwie prawdziwe Polacy mogą stać się bardziej złożone i sprzężonej biegunów może nawet przenieść się do prawej części samolotu. W twoim przypadku, otwartej pętli bieguny są rzeczywiste biegunów i stają się skomplikowane ze względu na duży przyrost pętli, spróbuj szkicowania root-locus działki prosty dwóch negatywnych biegunów rzeczywistych otwarty system pętli sprzężenia zwrotnego uzyskać jedność to zrozumieć.
Dzięki saro_k_82, wiem coś o tym, jak to się stało, ale jest jeszcze coś mnie mylić. Dlaczego nie mogę znaleźć to stosując model małego sygnału FET. Odniesieniu do badanego częstotliwości nie jest bardzo wysoka indukcyjność terminal jest ignorowany jak said.But FVM myślę, że nie powinno to być powodem dlaczego się tak funkcji przenoszenia. Dzięki i dominoeff Pozdrawiam

............................ Ale myślę, że nie powinno to być powodem dlaczego się tak funkcji przenoszenia. Dzięki i dominoeff Pozdrawiam
W takim przypadku pojawi się "źle funkcji transferu"? wynik symulacji lub wynik obliczeń teoretycznych? Czym tak naprawdę jest problem? Aby zrozumieć, dlaczego Polacy są złożone? Jedna uwaga - jeśli chodzi o ac działa symulacji gospodarki: Nie należy ślepo ufać ac symulacji. Nawet w przypadku niestabilności odpowiedzi wielkość może pokazać tylko niewielką szczytem. Co powstanie charakterystyczne dla fazy w BODE schemat? Należy rozszerzyć symulacji do wyższych częstotliwości (co najmniej dziesięć lat).

Ale myślę, że nie powinno to być powodem dlaczego się tak funkcji przenoszenia.
No, jak już wspomniano, dostaniesz słup pary złożone już z prostego modelu FET. Ale nie pokazać oblicza zamknięte funkcji przenoszenia pętli, więc nie możemy wiedzieć, czy i dlaczego to jest złe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back