Daj mi trochę sugestie na temat konstrukcji anteny, pls

R

richard_pan

Guest
Chcę dowiedzieć się antena, pls dawać mi propozycję, dziękuję!

można dokonać w odniesieniu do anteny Engineering Handbook Richard C. Johnson. Podręcznik składa się z czterech głównych części: 1. Wprowadzenie i Fundamentals.2, rodzaje i Design Methods.3, Applications.4, zagadnień związanych z anteny. może przydatna. Powodzenia!

Moja klasa używać po tekście. Teoria Antena: Analiza i projektowanie (John Wiley & Sons, 1997) przez Konstantyna A. Balanis

Kolejny dobry podręcznik jest Stutzman Thiele i anteny Teoria i Design ISBN: 0471094412

Na początku, trzeba być obeznanym z kursu EM. Więcej podstawowych koncepcji łatwiej można dowiedzieć się antena. Co wspominam powyżej jest moje doświadczenie.

Czytałem Balanis, co jest dobre do nauki ... ale jeśli jesteś projektantem ... to może nie wystarczyć ... Etatowym anteny projektant ** ** tam, należy skonsultować się ... co książka jest najlepszy? Miałem na myśli autor Antena nie, EM, kuchence mikrofalowej lub projektant układu ... Po prostu czysta projektant anteny .... Również słyszałem $ oft Designer ma kilka dobrych tutorial czy to prawda?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back