"Czy można używać 19,5 zasilania (ładowarki) dla mojego 18.5V laptopie."

S

sankalani2003

Guest
"Czy można używać 19,5 zasilania (ładowarki) dla mojego 18.5V laptopie." mój poprzedni laptop ocen ładowarka # 18,5 V, 3,5 A, 65W moich nowych ratingów ładowarka, # 19.5, 4.65, 90 W

nie jest wcale duża różnica w rankingach. tak, tak, można użyć .. Powinno to zadziałać. Chyba musiał zorientowali się mecze złącza, a także upewnić się, że są tej samej polaryzacji (na ogół nie) jest to warte ryzyka? ładowania laptopa / regulator obwodu jest oczywiście przeznaczony oczekiwać 18.5V, nie 19.5V.

Mam Acer Aspire 5315 o mocy 18,5 V, 3,5 A, 65 a ja 19, 4 A, 90W. pracował dla mnie forma ostatniego roku. bez problemu.

To może działać prawidłowo, ale obecne możliwości dla nowej karty jest prawie 1,3 czasu niż starszy. To może zmniejszyć żywotność baterii. Może również powodować nadmierne nagrzewanie baterii.

to przegrzanie akumulatora podczas ładowania i może spowodować uszkodzenie baterii szybko ...........

Większość, jeśli nie wszystkie laptopy posiadają wewnętrzne monitory naładowania baterii i regulatorów, a także zaspokoić pewne różnice w naturalnych napięcie ogniwa baterii. Powiedziałbym, że powinna być bezpieczna. W razie wątpliwości skontaktować się parę 5A (lub więcej) diody w szereg z zasilaniem do spadku V lub dwa. Dodatkowe aktualnej zdolności w bloku, nie oznacza, laptop, które faktycznie korzystają więcej, wszystko to Mans istnieje większe rezerwy w razie potrzeby. Brian.

Skończyło się uszkodzenia mojego laptopa przy tym samym założeniu, że bateria będzie używać tylko wymagany prąd ... moja bateria nawet nie ostatnie 20 ładowań ... w ciągu 15 lub 16 razy ładowania nie dawał kopii zapasowej nawet 10 minut ... samego rodzaju baterii, aby oddać się na 4 godziny przed ten sposób ... reszta pozostaje na plakat z niego korzystać czy nie ....

Nie ma problemu w ogóle. O ile akumulator jest w tryb ładowania. Jest szansa na zmniejszenie batt. możliwości z powodu różnych cyklu ładowania.

czy próbowałeś przed wysłaniem odpowiedzi lub chcesz plakat do testów i przekleństwo później wszyscy ......... wiedzy teoretycznej i praktycznej nie są takie same ........

Tak, ale mogę pana mówimy problem do ładowania i związane obwody laptopa. można stosować różne rodzaje uprawnień, który jest 5V, 12V itd. w laptopie. więc sprawdzić układ, jeśli dostępne

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back