Czy auto-trasy?

I

IBNobody

Guest
Jak wielu z was korzystać z auto-routing funkcji pakietów PCB układ? Jestem rozdarty pomiędzy użyciem lub robi wszystko ręcznie. I zazwyczaj pracują z * bardzo * deski małej objętości (3-4 max). On na rękę, zapisać dzień pracy, przechodząc auto-route trasy. Z drugiej strony, praca fizyczna wygląda znacznie lepiej! Chciałbym usłyszeć, co myślą inni. - Nikt nie

Kiedy pracowałem na pcb, i nie autoroute, i próbujesz edytować autorouted ścieżki, ale niektóre trasy ekspertów ręcznie ...

Nie jestem ekspertem, ale nigdy nie autoroute. Naprawdę musisz ciężko pracować, aby uzyskać autorouter zrobić co trzeba. Trzeba segregować moc z analogowych z cyfrowymi z obwodów zegara. To nie głupie rzeczy (np. zbyt wiele ścieżek i nie rozumie, szumy i zakłócenia). Off klocki siatki wykonać pełną bałagan z autorouters. i tak dalej. Przyjaciele nie pozwalają znajomych autoroute Phil

Autorozmieszczenie jest punkt sprzedaży do wyższej kadry zarządzającej. To nie ma żadnej wartości w realnym świecie (w szczególności wysokiej elektroniki prędkości, analogowe i projekty RF). Robiłem układów przez 30 lat (zaczęło się za pomocą taśmy w skali 4:01), nigdy nie Ive używane autorouter. Itried go wielokrotnie z 7 pakietów różnych CAD użyłem, i każdy z nich śmieci.

Śmieci jest właśnie autorouter będą wyrzucać, zwłaszcza jeśli nie swoje też się do niego, ani umieścić w pracy ziemi wymaga, aby to działało poprawnie. Być może trzeba spróbować i używać go trochę więcej, a następnie samemu podejmować decyzje na temat jego stosowania. Zrobię 99,9% ręcznie i jeśli trochę niewygodne sygnały muszę odłożyć w pośpiechu ", następnie" mogę spróbować, ale zazwyczaj tylko, żeby pokazać mi sposób, a następnie pójdę na trackign się do zapewnienia to jest po prostu prawo.

I dont znaleźć auto-route być znacznie pomóc ... Oprogramowania po prostu nie rozumie sposób mój mózg chce jak na płytce drukowanej należy poprowadzić ... Mam dość-up z nim. Czasami zajęło mi wieki czekać na oprogramowanie do zakończenia trasy wszystkich połączeń. Podsumowując ... auto-trasa nie jest wyborem dla mnie jest nawet w trudnych czasach.

i ręcznie trasy szyn zasilających, a niektóre ścieżek krytycznych .. ale dla sygnałów i tylko niech autorouter wykonać swoją pracę .. ale tak, to jest do bani .. więc na pewno kontakt ups zrobić .. ale hej, jeśli u zestaw ur projekt zasady prawidłowo .. u mógł dostać jakieś fajne trasy ..

Witam wszystkich, Po pierwsze krytyczne sygnały muszą być poprowadzone tak jak powiedzieć, zegar, adres i dane autobusów itp. i inne sygnały mogą być autorouted. Rame Pozdrawiam

dużą prędkością, analogowe, moc-ziemia, w połączeniu linii, ... ręczny reszta pcb tylko niech autorouter spróbować.

Używam autorouter z niskim zasady, by sprawdzić dobre komponenty basen umieszczenie

I nie jednostronne płyty i Autorouter nie jest zbyt dobry na zrozumienie tego faktu w Protel. Jego nie, że płyty są proste - jej po prostu tańsze, aby jednostronne płyty i skorzystać z kilku zawodników niż przy użyciu dwustronne płyty. Tak jak inni czasami używam autorouter, by sprawdzić układania komponentów. Ale pod koniec dnia mam kierowane wszystkie moje płyty siebie. oddbudman

hmm .. I po prostu użyć auto-trasy niektórych linii długi i skomplikowany, głównie pod koniec projektu, gdy tylko dostał ograniczone miejsce, auto-trasa będzie wyglądała na drogę. Po auto trasę, będzie go usunąć, i poprowadzić go ponownie sam. Więc w końcu, oznacza cały cały projekt posiada jeden ślad były automatycznie przekierowywane. Auto-route tylko przewodnik, you cant zależy od tego, aby dać dobry design. zen.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back