Czujnik deszczu (PIC pamięci)

G

grkmr

Guest
Witam wszystkich, jestem odpowiedzialny zbudować czujnik deszczu za pomocą programowania PIC. Jednak nie wiem, w jakiej fazie należy go używać. Projekt jest po prostu do wykrywania wody i uruchomić silnik przy użyciu danych pochodzących z czujnika. I plan takiego obwodu zasadzie: Woda ---> Sensor ---> PIC ---> (wzmacniacz w razie potrzeby) ---> Silnik Głównym problemem jest to, że nie wiem co to za kod powinien być używany w PIC, co jest celem PIC? Czy to działa jako DAC (cyfrowo-analogowy układ)? Dzięki!

Witam, Co to jest typ czujnika należy użyć? Jeśli nie ma logiki, aby manipulować, nie ma potrzeby korzystać z PIC. Można bezpośrednio podłączyć czujnik do wzmacniacza. Podobnie jak "Jeśli pada deszcz", a następnie "Start silnika", jeśli to tylko, co musisz zrobić PIC zaniedbania. Dziękuję,

Myślę, że SGS Thomson (ST) może mieć to, czego chce. Proszę sprawdzić [URL = "http://www.datasheetcatalog.org/datasheets/70/69717_DS.pdf"] arkusza danych L4620 [/URL] chip.

Właściwie L4620 jest tylko stałe czujnik poziomu. Musisz użyć QT300 firmy Atmel lub nawet 3 suwak elektrody precyzyjnie zmierzyć poziom wody.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back