Co to jest Ah jednostki?

D

dkace

Guest
Co to jest 1Ah? Nie daj mi dokładną definicję w odniesieniu do ładunku elektrycznego przechodzącej przez punkt itp. Daj mi jeden (lub więcej) przykładów. Na przykład, gdy mówię, że akumulator jest 10Ah co mam exept z tej baterii? Dzięki, D.

Myślę, że pytanie już odpowiedziałem wiele razy na tym forum. No cóż ... Mnożenie obecnych czasach godzin. Doskonale 10Ah akumulator zapewni A dziesięć godzinę, lub jednego wzmacniacza do dziesięciu godzin, lub dwa A przez pięć godzin, itd. Jednakże, akumulator rzeczywistych nie jest idealnie liniowa tak. Jeśli narysujesz duży prąd z akumulatora, to zapewne wydaje się nieco mniej niż 10Ah pojemności. Jeśli remis bardzo małym poborze prądu, to prawdopodobnie będzie dostarczyć nieco więcej niż 10Ah. Bateria karta powinna powiedzieć czego można się spodziewać w różnych warunkach obciążenia, temperatury, wieku, itp.

W Europie i reszcie świata, pojemność baterii jest zwykle podawana w 10 godziny podstawie. Niektórzy producenci dają ją w temperaturze 20 godziny na dobę w poszczególnych aplikacjach (np. Sonnenschein, Austria). Po akumulatora 10Ah w Europie jest zawsze: 1A prąd rozładowania do 10 godzin, napięcia końcowego 1,80 V / cel, 20 ° C temperatury otoczenia (nie innej kombinacji), jeżeli nie zaznaczono inaczej. W USA od temperatury otoczenia (wartość tabela) 25 degC i w Europie jest 20 ° C. Zawsze, to wystarczy spojrzeć na tabele producenta rozładowania i karty i zobacz wszystkie kombinacje parametrów dla danego akumulatora: temperatury, napięcia celu rozładowanie, czas, ...). W aplikacjach UPS napięcia końcowego jest zazwyczaj 1,60 V / ogniwo. W Solar możliwości aplikacji znajduje się w 100 godziny na dobę. Pozdrowienia dla Grecji od Serbii.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back