co powoduje, DUT's Drift częstotliwości?

T

TerryADS

Guest
Cześć przyjaciele, I zaprojektowane DECT (modulacja GFSK) unit.Testing częstotliwości PCBA jest OK, ale kiedy montażu, włącz jednostkę w obrębie badania dryfu częstotliwości (promieniowania), znalazłem zmiany drift z 3KHz do 28KHz z innej perspektywy, my specyfikacja jest w 15KHz.What przyczyn tego zjawiska? Dzięki,

Znalazłem Kiedy dotknąłem E-cap to ominąć kondensator mocy ślad za mikrofonem, dryf częstotliwości jest bardziej serious.I wiem co się stało i jak go rozwiązać? Ktoś może mi pomóc?

Czy częstotliwość VCO PLL taka sama jak częstotliwość nadajnika? Jeśli tak jest, może to być energia nadajnik powrót do VCO i pociągnięcie freuqency.

Całkowicie zgadzam się z toonafishy. "Drift powinny być zmniejszone, jeśli wyłączenie modulacji. Inne opcje będą pickup sygnału na linii VCO tuning, niewystarczające ekranowanie, ...

Wygląda, że masz na oddzielenie i / lub problem układu. Sprawdź kondensatorów zasilacza oddzielenie wokół PLL (wszystkie elementy w tym PLL VCO), a także sprawdzić, czy nieprawidłowości układu ziemi, jak przy użyciu tego samego powodu dla PLL i przedwzmacniacz mikrofonowy.

Nie wyjaśnił swój układ. Jeśli jest to PLL próbuje zablokować wyjście modulowane, to musisz zapytać trochę o charakter modulacji. Jeśli jesteś z modulowanym więcej niż 0 1's, twój modulacji średnią częstotliwością będzie poza centrum, a PLL będzie prawdą, że tak, że "średnia" częstotliwość została zablokowana. Tak więc częstotliwość 1 będzie prawie w centrum kanału i częstotliwości 0 będzie wyjście z grupy.

[Quote = toonafishy] Czy częstotliwość VCO PLL taka sama jak częstotliwość nadajnika? Jeśli tak jest, może to być energia nadajnik powrót do VCO i pociągnięcie freuqency. [/Quote] Dzięki za wszystkie częstotliwości VCO kindness.The PLL nie jest w pełni zintegrowany same.The VCO pracuje na 4 / 3 żądany LO frequency.Attached shematics.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back