Chcę dowiedzieć się VLSI, FPGA i ASIC

N

nikhilele

Guest
Chcę dowiedzieć się VLSI, FPGA i ASIC Proszę zaproponować mi dobre książki lub strony lub linki, aby dowiedzieć się tych rzeczy. Czy jest jakiś sposób, aby uzyskać pewne na darmowe rzeczy lub próbek związanych z tymi. Jestem absoulute początkujący w tej dziedzinie.

Przede wszystkim, myślę, że u należy zawęzić obszar nauki. VLSI jest ogromna domeny, co Cię interesuje. Frontend lub Backend? Chociaż wydaje się (jak u wana nauczyć FPGA), które u mogłyby być zainteresowane FPGA. Co możesz zrobić, to pobrać niektóre narzędzia wersji Student z Altera / Xilinx lub podobnych do nauki VHDL / Verilog. a także należy skupić się na nauce CMOS urządzenie, które u mogą śledzić standardowy tekst na VLSI. Jak, przez Pucknell lub Weste itd. .. Istnieje wiele książek na naszym forum! Szczęśliwa Learning!

Witam, Wydaje się, że chcesz nauczyć się wszystkich środków spożywczych w domenie VLSI. Zupełnie niemożliwe. Musisz wybrać swój obszar zainteresowań, a następnie można szkolić się w tej domenie. Dzięki Shaikh Sarfraz

To jest mój ideał, może nie dokładne. Frontend: wszystkie spożywczych przed / w tym sythesis, architekt, projekty i Verifcation może być głównym Backend pracy: inni po sythesis ("po" I oznacza IC proces), jak P & R, FV .. --------------------- Jestem także początkujący tu, chcę wiedzieć, czy CMOS jest ważne dla frontend. I chcesz trochę sugestii doświadczonych ludzi. Jeśli ktoś chce być arhitect, rtl inżynier lub inżynier verif co jest lepsze, a co on / ona powinna się uczyć. Jeśli ktoś chce być ekspertem od Frontend, jakie podstawowe informacje powinny być mistrzem.

Hi należy sprecyzować swój wybór. Nie jest to łatwe zadanie może być w stanie zrobić jeden, ale to nie znaczy, że masz zamiar być ekspertem w to. :) Dzięki Haytham

, która jest najbardziej podstawową część VLSI, które powinny się nauczyć najpierw się zdobyć VLSI

Witam, Jeśli chcesz postawić do cyfrowego projektowania następnie nauczyć się podstaw, a można również dowiedzieć się VHDL, Verilog SystemC, jeden z nich. Jako aktualniejsze, że wystarczy, aby stawić czoła każdemu wywiad. Jeśli chcesz być analogowe lub AMS projektowania niż powinien być dobry w fizyce urządzenia, również powinien być dobry w analizie obwodów. Dzięki Shaikh Sarfraz

Jeśli u chcą być w cyfrowe projektowanie u powinien mieć silne wiedzę na temat systemu cyfrowego projektowania conajmniej na poziomie podstawy jak Flipflops, rejestry, liczniki itp. następny u co trzeba wiedzieć jest jednym z języków opisu sprzętu Verilog, VHDL. na świeżość tych rzeczy wystarczy Jeśli u chcą być analogowe u części powinny być bardzo silne w fizyce urządzenia i zachowanie tranzystora. U powinien być dobry w małych analizy sygnału, duży analizy sygnału. Jeśli u ma być w końcu z powrotem u mogą wybrać układ projektowania lub fizycznej konstrukcji, gdzie u do analizy statycznej czas, syntezę drzewo closk i innych. u może uzupełnić ur umysł na jednym polu Dont Try do gromadzenia wiedzy na temat wszystkich. u skończy się z niczego. oceny urself gdzie ur interesie leży w powyższych dziedzinach

Doszedłem do wniosku, że najpierw należy nauczyć się głęboko i elektroniki cyfrowej i cyfrowego projektowania, który zawiera z brama, przerzutniki, rejestry, itp. do wspomnień. a następnie powinien uczyć się i VHDL.

Hi, więc zdecydowaliśmy, że chcesz iść do cyfrowego projektowania. Jeśli chodzi o VHDL to dotyczy, moja propozycja jest go fr VERILOGA, jak coraz więcej firm są teraz dni roboczych w tej sprawie. Możesz pobrać symulatory VERILOGA do sieci, takich jak ModelSim darmo. Nauka z tych narzędzi będzie bardzo intuicyjne. Dzięki Shaikh Sarfraz

najpierw należy znaleźć zainteresowanie o jeden lub dwa aspekty IC design.i że nakładka jest bardzo ważne dla projektowania układów scalonych, należy więc koszt trochę czasu na zbadanie go najpierw

Witam uczę się programowania FPGA i jeden z moich znajomych, że jest on znany z vhdl przedstawił mnie tej książki. Jestem teraz studiuje to i myślę, że jest dobrą książkę do nauki programowania FPGA jest. Jeśli chcesz, możesz go pobrać tutaj: h ** p: / / www.hemenpaylas.com/download/458460/McGraw.Hill.VHDL.Programming.by.Example.4th.Ed.rar.html odnieść sukces

Witam, więc zdecydowaliśmy, że chcesz iść do cyfrowego projektowania. Jeśli chodzi o VHDL to dotyczy, moja propozycja jest go fr VERILOGA, jak coraz więcej firm są teraz dni roboczych w tej sprawie. Możesz pobrać symulatory VERILOGA do sieci, takich jak ModelSim darmo. Nauka z tych narzędzi będzie bardzo intuicyjne. Dzięki Shaikh Sarfraz
jest ModelSim wolny, który tak powiedział??

Hi, Everbody wie, że ModelSim SE jest swobodnie dostępny do pobrania. [Quote = salma ali Bakr]
Witam, więc zdecydowaliśmy, że chcesz iść do cyfrowego projektowania. Jeśli chodzi o VHDL to dotyczy, moja propozycja jest go fr VERILOGA, jak coraz więcej firm są teraz dni roboczych w tej sprawie. Możesz pobrać symulatory VERILOGA do sieci, takich jak ModelSim darmo. Nauka z tych narzędzi będzie bardzo intuicyjne. Dzięki Shaikh Sarfraz
jest ModelSim wolny, który powiedział tak ???[/quote] Możesz przejść do Mentor Graphics stronie głównej. Nie można pobrać wersję studentów bezpłatne, a dostaniesz licencji po rejestracji za pośrednictwem poczty. I pamiętajcie jej bezpłatnie !!!!!! Dzięki Shaikh Sarfraz

dobrze ... dzięki za to wyjaśnienie i nie wiedział, że kawałek informacji w ogóle, ale nie, że wydanie student zapewnić wszystko dostępne w wersji zawodowej lub handlowej wielkie dzięki, Salma: D

Hi, Tak ów problem z wersją studentów. [Quote = salma ali Bakr] no cóż ... dzięki za to wyjaśnienie i nie wiedział, że kawałek informacji w ogóle, ale nie, że wydanie student zapewnić wszystko dostępne w profesjonalnych i handlowych dzięki wydaniu dużo, Salma: D [/quote] Jednak narzędzie jest wciąż potężny, i to będzie wystarczające dla procesu uczenia się. Dzięki Shaikh Sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back