CCD lub CMOS aparatu

A

aljoxxx

Guest
Witam wszystkich. Chciałbym zbudować aparat cyfrowy dla mojego projektu w szkole. Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć mi, jak zacząć? będzie korzystać z niektórych obrazu CCD lub CMOS może z 2megapixles. Ja też potrzebuję Procesor obrazu i zarządzania energią. I Yust potrzebuje bardzo tani aparat cyfrowy i pomocy od Ciebie. Główne byłoby napięcia 9-12V - celem jest wykorzystanie niektórych baterii. Chciałbym, aby obraz można wysłać do pamięci USB lub przez podczerwień może bluetooth do komp. Im próbuje budować mikro aparatu cyfrowego. Proszę mi pomóc. : D

Jeśli chcesz tani system, myślę, że matryca CMOS jest najlepszym wyborem. Być może sprawdzić OmniVision ( www.ovt.com ) produktów, takich jak ov02640.

Na proces zdjęciu, jest tam chip lub Winbond philips innych chip potrzebne są LCD, SDRAM, CF / SD, a może silnik Omnivision i Micron mają dobre CMOS.

Aparat jest nie tylko elektroniką i oprogramowania ... potrzebuje również układ optyczny (obiektyw, uchwyt obiektywu, ... może elektryczną regulacją ostrości) można znaleźć CMOS z mikro-soczewek, które mogą uniknąć można obiektyw, ale jest o wiele gorsza jakość.

National Semiconductors mają czujniki CMOS, które mogą pomóc dużo pracy, mają też procesory obrazu, a jego ciekawy projekt, osobiście nie lubię, aby ponownie wymyślać koła, ale tak edukacyjnych, jednego .. Może pojawić się również requiere poznać FPGA jest z ich można zbudować część lub całość procesor obrazu, w domowym systemem wizyjnym jest zwykle będę widział ich z matrycą CMOS sistem z National ... Good luck .. kolegów

Nice projektu! Moja rada jest, aby zachować to tak proste, jak to możliwe, jeśli można znaleźć czujnik wbudowany w soczewkach, które nie muszą koncentrować się go używać, i to samo dotyczy innych rzeczy, nie mam doświadczenia z tego rodzaju projektów (lub innego rodzaju prawdę mówiąc, jestem jeszcze studentem), ale rzecz, której nauczyłem do tej pory z projektów szkolnych jest to, że trzeba je zachować, ponieważ niektóre proste allways problem pojawia się, aby twoje życie trudne i mniej rzeczy może pójść źle, tym lepiej. Nie chcę Cię zniechęcać w jakikolwiek sposób, idź do niego, ale keep it real, pamiętaj, że znane marki aparatów cyfrowych na rynku, że wiele rzeczy zrobić, ale nie prawie połowa z nich tak, jak powinny.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back