breakout PCB SIM300 design - let's fab niektóre PCB:)

hi sabeti_1990 u mają dodać 2 elementu RxD TxD miedzy 64 i sim mega 300 i nie napisał co to jest i 300cz sim wykorzystania, ale nie mogę wysyłać dane tylko pokojowe mikro i nie otrzymywać od SIM300 w czym problem? Można u mi pomóc? Dlaczego nie mogę reecive danych z SIM300 do mikro, ale może otrzymywać z sim 300 w pc

Witam, działa SIM300 bez SMF05C? Chcę tylko zrobić kilka testów z SIM300. Czy można komunikować się tylko na TX i RX?

Czy standardowe złącze taśmy dostępne, które możemy wykorzystać do podłączenia do makiet SIMCOM / PCB? Mam SIMCOM548C. Ten ma 60 pin. Mam żeński SMD na to, która wygląda jak jej będzie dość trudne do strony lutowania. Jednak żeński wygląda trochę jak złącza masz na wiele płaskich wstążek. Myślę, że jeżeli odpowiednie złącze płaskiego może być podłączony do taśmy przewodów można z łatwością podłączyć do / PCB makiet (Potrzebuję tylko około jedna czwarta z nich) Ktoś wie, czy to jest możliwe? Dowiedz się, gdzie można kupić złącza taśmowe z?

Mam pytanie o względy Układ Czy to potrzebne do stworzenia płaszczyzny uziemienia, na PCB w ramach pozycji modułów? Czy zaleca się podłączanie kabli do tego bazową? Inną rzeczą jest wykorzystanie tylko std interfejs Serial (nie Debug) z RXD / TXD i GND, musi być pod opieką jakichkolwiek rozważań o opuszczeniu innych Pins (RTS. ..)? Dziękuję za informacje!

[Quote = sabeti_1990] hi każdy To PCB SIM300C + atmega64, że mi się uda. to działa dobrze nadzieję, że to przydatne, jeśli chcesz innym powiedzieć U mnie jest sukces [url = http://images.elektroda.net/34_1227773580.jpg]
quote] Grateful można powiedzieć coś więcej o tej płytce

Witam wszystkich, jestem opracowania projektu do sim 300cz w mojej szkole. to samo (SIM300C). dont znaleźć arkusza modułu 300cz. Można u mi pomóc? pospiesz się! wszyscy dzięki bardzo!

możesz wyjaśnić o płytki PCB i daj mi e-mail: dzięki truong_giang2211@yahoo.com bardzo!

jak mogę przeczytać na sms z kodem z komendy w mikro (hyper terminal nie)? i jak można wykrywać Enter (CR)? Dzięki

Spójrz na kod źródłowy pod koniec: [URL = "http://s193925491.onlinehome.us/lighttower/"] SMS projektu kontroli [/URL]
block_diagram . png

Hi Friends, Będę wdzięczny, jeśli ktoś podać mi PCB dla SIM300CZ EVB ..... Thx Pozdrawiam, Ali Ahmad

Witam wszystkich, robie projekt z wykorzystaniem SmartTM1 moduł GSM. Mogę wiedzieć ktoś zrobił z tego modułu GSM przed bo nie mogę znaleźć instrukcji obsługi tego modułu. Dziękować dużo. Quang Tien

Dobra panowie pracy, teraz, że złącza można podłączyć do projektowania Eagle ostatni krok, aby ten wysiłek naprawdę korzystne dla tych wszystkich osób ubiegających się o EVB jest publikowanie plików Gerber więc każdy może w prosty sposób wysyłać je do tanich chińskich i uczynić dom fab tablice z zero wysiłku. Każdy gotowy z gerbers na proste break-out PCB dla tego modułu?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back