breakout PCB SIM300 design - let's fab niektóre PCB:)

D

ds18s20

Guest
Witam, Jakiś czas temu ktoś wspomniał, że mają one zaprojektowane breakout PCB do tego brzydkie moduł GSM - ale wątek poszedł żyje, a ja nie zrobił usłyszeć z powrotem z tą osobą. Jeśli ktoś zrobił PCB na pokładzie breakout modułu SIM300, proszę dać mi znać i ewentualnie podzielić się gerbers - Chcę fab kilka rad dla mnie i jeśli jest zainteresowanie, możemy fab partii i każdej komisji będzie jak 10 dolarów lub mniejszej. W partii mam na myśli ilości 10 płyt lub więcej. Jestem zbyt opóźniony z Eagle usiąść i zrobić forum, Demokratycznej Republice Konga, tym Whole Nine Yards. Prawdopodobnie potrwa to miesiąc frustracji, więc jeśli już to zrobili (co również oznacza, że jesteś badass z CAD) proszę nie mówić!
SIM300_module.jpg
Dzięki ~ B

co spicifically projekt PCB chcesz? co jest przeznaczenie?

[Quote = moduł facet] co spicifically projekt PCB chcesz, co jest aplikacja [/quote] Witam tylko podstawowe Breakout -? Oznacza, że wszystkie piny z mocule są kierowane do lutowniczym lub jakieś złącze - cokolwiek. Coś naprawdę podstawowych Dzięki ~ b

Mam kilka 74LS573, LM393 i LM358 m.in. w moim obwodu interfejsów μC do SIM300 modułu. Mam zamiar skierować się do druku i potrzebuje porady na temat jak przejść to ok. Tha SIM300 arkusza słabo na nie wspomniał o odrębne cyfrowe i analogowe ziemi. Czy muszę mieć dwa różne powody? Czy muszę do grupy wszystkich cyfrowych układów scalonych ze sobą za pomocą jednej ziemi, a następnie poprowadzić go do jednego punktu z innym skupione układy analogowe? By the way, używam tylko płyty dwuwarstwowe. Zestaw ewaluacja całego obszaru, na którym siedzi moduł SIM300 lutowania zamaskowane. Czy jest to zalecane?

Witam DS18S20, masz jakieś postępy w rozwoju zarządu SIM300 jeszcze? Daj mi znać, jeśli uda nam się zrobić kilka

[Quote = gemni7] Witam DS18S20, masz jakieś postępy w rozwoju zarządu SIM300 jeszcze? Daj mi znać, jeśli uda nam się zrobić kilka [/quote] Nie, to wydaje się, że moduł, który hasn't produkowane duże zainteresowanie. Oni mają dev pokładzie, ale jego wygórowane go kupić tylko do gry z modułem ... Mam złącze ale zbyt małe, aby przewód o warkocze. Tak więc znalazłem kolejny moduł, który pozwala bardziej "cywilizowane" okablowania proto celów:)

Mam zarówno SIM300 i SIM300C. tylko różnica jest typ złącza, 300C jest 60pin złącze DIP, bardzo łatwy w użyciu. do u spokojnie powiedzieć, który moduł znalazłeś i ile to kosztuje grt dni

[Quote = gemni7] nie przeszkadza u mówi, który moduł znalazłeś i ile to kosztuje grt dni [/quote] Mam SIM300_V7.02 wydrukowane na module. Mam go za 50 USD bezpośrednio z SIMCOM. Telefon: 86-139-228-03-475 nawet przyszedł z łącznikiem, który jest SMD i prawdziwy ból lutu. Ponadto tam isnt dowolnego gniazda SIM, ani złącza antenowe tak pokładzie dev byłby idealny. W przeciwnym wypadku moduł nie jest dla mnie zbyt użyteczna. To złącze jest po prostu zbyt mały. Płyta jest dostępna dla DEV I nie byłby wydać 130 dolarów na kilka PCB ... :) ~ B

Mam ten sam SIM300. Mam zamiar rozwijać własne pokładzie tak, że mogę go używać, mam taniej niż ty. Mam też złącze z kablem RF i antena tylko 4,00 dolarów i działa dobrze. Kurtka SIM kosztuje mnie $ nie 2,00 zła. mam nadzieję, że będę mógł rozwijać własne wyżywienie w przyszłym tygodniu. Jakie dokumenty i pliki pomocy masz zgarnięte z SIM.com? [/Tex]

[Quote = gemni7] Mam to tańsze niż ty. Jakie dokumenty i pliki pomocy masz zgarnięte z SIM.com? [/Tex] [/quote] Tańsze jest względne gość - pamiętaj, że nie są w USA tak chepar jest tylko gra słów, a następnie ... :) Pomyśl o koszt alternatywny i siła nabywcza! Mam całą dokumentację z SIMCOM. Oto ona: www.cognitivekipple.com/store/ssim300.zip też ktoś dał mi ślad Protel DDB pliku tego modułu, więc w przypadku, pomaga to jest tutaj: www.cognitivekipple .com/store/sim300.ddb Nie mam Protel, więc nie mogłam go używać, ale jeśli jesteś w biz fab Jestem pewien, że miałoby to więcej sensu dla ciebie. Bez względu na produkt końcowy może być, jego koszty produkcji powinna być mniejsza niż dev pokładzie, w przeciwnym razie jest nam lepiej z własnym pokładzie Sima dev ... LOL

ur welcome. Jeśli okaże się dobrym źródłem dla tych płyt daj mi znać. Wciąż jestem w stanie odpalić mój mały moduł, thx

Cześć chłopaki, Czy ktoś wykończenie płyty Breakout SIM300? Jeśli nie, proszę o kontakt. Mogę zapewnić uproszczenie breakout PCB montaż. Mogę również udzielać rad moduł oceny, zapraszamy do obejrzenia mojej strony internetowej pod adresem: www.hi-cloud.com . Albo mail do mnie: keith3000@163.com. Miłej zabawy z technologii bezprzewodowej!

[Quote highcloud =] Czy ktoś wykończenie płyty Breakout SIM300? Jeśli nie, proszę o kontakt. Mogę zapewnić uproszczenie breakout PCB montaż [/quote] Patrząc na stronie internetowej, ale widzę tylko kilka demo / płyty rozwoju. - który z nich działa z modułami SIM300?
SIM300C_EVB.JPG
MC55_EVB.JPG
MC39i_EVB.JPG

Witam, tutaj jest zdjęcie modułu SIM300. Opracowaliśmy szereg breakout PCB moduły GSM / GPRS. Jak MC55, Sim300/300C, GR64 itd. Link: [url = http://images.elektroda.net/89_1212046191.jpg]
89_1212046191_thumb.jpg
[ / url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back