Bezpłatna LPC2366 RTOS

• Thread starter devendra_devgupta
  • Start date
D

devendra_devgupta

Guest
Drodzy przyjaciele, jestem rozwój aplikacji przy użyciu LPC2366. Skończyłem ze strony kierowcy i teraz mam zdecydowała się na wykorzystanie niektórych multitasking w moim programie. Czy ktoś zasugerować mi RTOS, który jest bezpłatny (w pełni) i mogą być używane z Keil / kompilator ARMCC. Widziałem FreeRTOS ale nie obsługuje LPC23XX w Keil / kompilator ARMCC Proszę mi pomóc Thanx z góry Devendra

Moja wiedza w tym zakresie jest ograniczona. Ale proponuję udać się do freertos.com

[Quote = devendra_devgupta] Drodzy przyjaciele, jestem rozwój aplikacji przy użyciu LPC2366. Skończyłem ze strony kierowcy i teraz mam zdecydowała się na wykorzystanie niektórych multitasking w moim programie. Czy ktoś zasugerować mi RTOS, który jest bezpłatny (w pełni) i mogą być używane z Keil / kompilator ARMCC. Widziałem FreeRTOS ale nie obsługuje LPC23XX w Keil / kompilator ARMCC Proszę mi pomóc Niż w Devendra góry [/quote] Nie zestaw Keil już przyszedł z jakimś zadaniem, przełącznik? Nie pamiętam jak się nazywa, coś RTX? Czy to, co trzeba zrobić?

Witam devendra_devgupta Tak, jak SmartBomb1979 słusznie powiedział, Keil posiada wbudowany jądra RTX. Pojawi się prawie wszystkie funkcje dobrego harmonogramu w tym. Można to łatwo dopasować do wielu aplikacji, które wymagają przełączanie zadań. Wsparcie techniczne dla tego też jest dobre z Keil. Pozdrawiam, vhn

Nie macie naprawdę bardzo mi pomógł Postaram się to, i zapyta, czy mam jakiekolwiek wątpliwości w tej Thankyou

I może port nie FreeRTOS ani RTX do lpc2366. Jeśli ktoś ma z powodzeniem przeniesiony, jest to możliwe do akcji ustawienia rdzenia lub porady tutaj. Dziękuję.

FreeRTOS mogą być przeniesione na LPC2366. Jest port, ale już na LPC23xx pracy z GCC. Myślę, że stoi po kilka błędów kompilacji, będziesz mógł go uruchomić z Keil. - Amr Ali

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back