Automatyczne Odkurzacze

S

SSP

Guest
Mam zaprojektowane automatyczny odkurzacz jak mój ostatni projekt roku. Jest połączony z czujnikami podczerwieni TSOP1738 czerwone i silników. czujniki poczucie przeszkód i ich produkcji jest podany jako wejście do silników. i niskiego napięcia stosowane P89LPC922 układ firmy Philips, jak mikrokontrolera w celu mój problem jest, że czujniki i układu napędowego pracują doskonale indywidualnie, ale kiedy wszystko jest intefaced wraz z mikrokontrolera, aplikacja nie działa. Silniki są coraz prawidłowego prądu z mikrokontrolera. Czy ktoś może zasugerować to, co możliwe, problem może być?

Problem może być w P89LP .. spowodować jego maksymalny prąd wyjściowy jest 80 mA, a jego niezwykle bogaty probabble że silniki "zjada" więcej. Czy używasz jakiś sterownik silnika? Bo jeśli nie, mikrokontroler będzie automatycznie kasowany, gdy curent wyjście uzyskać wyższą niż 80 mA.

Tak im przy użyciu aktualnego sterownika. która jest głównym Reson dlaczego im nie stanie dowiedzieć się problem.If im za pomocą sterownika, silniki powinny pracować. Myślałem, że problem może być z układu, więc i zastępuje go, ale htta nie było.

Czy możesz wyjaśnić mi co to zdanie "czujników i układu napędowego pracują doskonale indywidualnie" oznacza? Podobnie jak to działa, gdy jego odłączeniu? Vegotta debugowania to jakoś. Jeśli problem tkwi w układzie spróbować połączyć som diody lub żarówki (lub coś widać) i program do czyszczenie i notshine Forexample co 10 cyklu programu lub po prostu co secnond.

tak, że w pułku. ich pracy, gdy nie wiąże się z układu. Sprawdziłem wyjście z każdego z tych składników z multimetru i one dają pożądany wynik. ale wydaje się, że jakiś problem z interfejsów [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 46 minuty: [/color] [/size] Jak mogę osiągnąć programowania ISP za pomocą tego układu? Chcę programu chip bez RS232

Mój ISP używa RS232 :). Nie wiem, czy, że układ jest programowany. Lepiej zapytać w dziale mikrokontrolery z tego forum. Im na pewno mogą pomóc tam.

1. Nie określono szczegóły sterownika silnika. 2. Czy używałeś oddzielenie kondensatory, w odpowiednich miejscach??

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back