Anteny mikropaskowe historii

A

aleksey0131

Guest
Hello! Czy ktoś może sugerować książek lub innych źródeł, gdzie można znaleźć informacje o odwołanie mikropaskowej (patch) historii anteny?

Dziękuję za odniesienie, znalazłem kilka przydatnych informacji na temat struktury antena, metody projektowania i oprogramowania CAD. Ale niestety, nie znalazłem żadnych informacji na temat historycznego rozwoju anteny patch.

[Quote = aleksey0131] Dziękujemy za odniesienia, znalazłem kilka przydatnych informacji na temat struktury antena, metody projektowania i oprogramowania CAD. Ale niestety, nie znalazłem żadnych informacji na temat historycznego rozwoju anteny patch. [/Quote] Attached tu jest historia antena mikropaskowa z mikropaskowa antena Handbook Bahl Bhartia

Dziękuję! Mam tę książkę i już wykorzystywane informacje stamtąd. Może być w stanie zapamiętać innych sourses: D

Anteny te zostały wykorzystane z powrotem około 1960 w rakietach kosmicznych i wojskowych czołgów. Pierwszy na zmniejszenie oporu powietrza, a drugi dla zmniejszenia szkody polu bitwy do systemów komunikacyjnych.

Dziękujemy za uwagi na ten temat! Choć istnieje bardzo mało informacji na ten temat, zrobiłem przegląd. Mam nadzieję, że to wystarczy.

Hans Schantz ma ciekawą historię anteny w swojej książce na temat anten UWB. Nie może być tam na tyle anteny mikropaskowe być przydatne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back