Altium - Połączenie autobusowe do pin składnik

P

pcb2011

Guest
Witam, stworzyłem element ze szpilką, którą ma oznaczenie nazwy D [16 .. 1] . Jego ślad zawiera 16 pinów z nazwy D1 , D2 , D3 do D16 . Kiedy przewód autobusem do pin na ten składnik, połączenia nie są do poszczególnych pinów. Mam nadzieję, że na załączonych zdjęciach lepszego zobrazowania problemu. Zasadniczo, chcę drutu autobusem do schematyczny pin części, i każdy sygnał w autobusie być podłączony do approporiate pin PCB części. Zmagając się z tego! Dzięki za wszelkie wskazówki.

I nie był używany szpilki autobus komponentów. Jeśli to może nawet być może będzie, krok debugowania byłoby podzielić je na normalne piny. W re-pic # 3: Myślę, że etykiety z drutu i etykiety autobus powinny być wzajemnie dopasowane dokładnie (z wyjątkiem numeru indeksu na końcu). Ale nie muszą się zgadzać z nazwą portu, szczególnie w hierarchicznego projektowania. Spróbuj nazewnictwa przewody D1, D2, .... i nie DSC_D1 ....

Nie jestem świadomy sposób na miejsce autobusem bezpośrednio na składnik (normalnie można złamać autobusowej do poszczególnych pinów), ale myślę, że można osiągnąć to, co chcesz z Device Karta: [url = http:/ / wiki.altium.com / display / ADOH / Użycie urządzenia + pościel +] z wykorzystaniem arkuszy Device - Angielski dokumentacji - Altium Wiki [/url]

Dzięki za pomoc chłopaki, uznałem, porady i wybuchła autobusem do szpilek. Jestem prawie na miejscu, ale nie rozumiem połączenia pomiędzy arkuszami chyba mam zakresie określonym globalny. Staram się stosować płaską zakresu. Dołączony jest mój schemat układu. Czego mi brakuje (nazewnictwa?). Próbowałem różne nazwy portu, z którego i withot [#..#] aferwards. Nie mogę się port do podłączenia magistrali do innego arkusza. Dziękuję z góry!

I'd proponujemy umieścić Net Label w każdym Bus (Place -> Net Label), tj. D [1 .. 16] EN [1 .. 5]. Na Porty użyć tych samych nazw (D [1 .. 16] nie, DSC D [16 .. 1]). To powinno być wszystko, co musisz zrobić, w przeciwnym wypadku schemat wygląda OK. Chciałbym zostawić zakres ustawiony na Automatyczny - jeżeli chcesz, aby skontaktować się sygnał do innego arkusza należy określić port, aby pokazać zgaśnie arkuszy (Global oznacza każdą netto etykieta będzie łączył się z siecią wytwórni o tej samej nazwie na innych arkusz). Jeżeli sieci nie łączy jest jakiś problem z portów. Porty są jak należy powiedzieć Altium netto zgaśnie, arkuszy, ale nazwa portu musi pasować netto nazwę.
Dzięki za pomoc chłopaki, uznałem, porady i wybuchła autobusem do szpilek. Jestem prawie na miejscu, ale nie rozumiem połączenia pomiędzy arkuszami chyba mam zakresie określonym globalny. Staram się stosować płaską zakresu. Dołączony jest mój schemat układu. Czego mi brakuje (nazewnictwa?). Próbowałem różne nazwy portu, z którego i withot [#..#] aferwards. Nie mogę się port do podłączenia magistrali do innego arkusza. Dziękuję z góry

Dzięki Kevin54 wiele, jesteś geniuszem Altium! Mi brakuje pasujące netto etykiet na autobus. Amatorzy błąd:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back