8051 i KS108 GLCD

F

ftegon

Guest
Pracuję w projekcie i wymaga interfejs graficzny LCD 128x64 (KS108 regulator) z 8051 mikrokontrolera typu. Ktoś ma kod źródłowy C, że interfejs tego typu GLCD z 8051? TIA

sprawdź na mojej stronie internetowej www.TechToys.com.hk > 8051 płyt> AT89S52-GLCD-STK1 dla pełnego opisu. KS0108 LCD interfejs w rozdziale 8 z dokumentów PDF i pełny kod źródłowy tam. Leung Jan

Zrobię test z procedur (z Proteus VSM), i wszystko działało dobrze. Dokumentacja jest bardzo dobrze wright, dziękuję pan Leung udostępniania procedur. Tegon Fabio - BRAZYLIA

zrobię test z procedur (z Proteus VSM), i wszystko działało dobrze. Dokumentacja jest bardzo dobrze wright, dziękuję pan Leung udostępniania procedur. Fabio Tegon - BRAZYLIA
Witam! Fabio T. Nazywam się Mohit, z Indii. Czy może Pan podzielić się ze mną na temat sprzętu Schemat II Software 8051 + LCD jak ja również boryka się z KS108 LCD to interfejs z 8051. Plz to zrobić jak najszybciej. Mohit

Witam wszystkich, wiem, że ten temat jest stary, ale naprawdę potrzebuję twojej pomocy już spróbować kodu podanego techtoys witryny za pomocą AT89C51ED2 chip i jhd12864e panel ale wynik nie jest zgodny z oczekiwaniami .. podobieństwo show wyświetlacz i chaotyczny kropka .. sprawdzić okablowanie już tak wiele czasu .. jest to problem z taktowaniem lub przewodów .. proszę o poradę .. btw, im nowe rzeczy w tym elektronicznych http://www.techtoys.com.hk/8051/AT89S52-gLCD-STK1/AT89S52-gLCD-STK1.htm tq

jhd12864e opiera się na sterownikiem KS0108 więc szukaj w internecie o tym arkuszu danych sterownika i aplikacji uwagę, otrzymasz rozwiązanie .. czy można wrócić do forum

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back