S
snazzy c
Guest
dzięki za odpowiedzi w moim poprzednim wątku pisał, naprawdę to doceniam. pls., jak mogę, a co schemat należy użyć do konwertowania 24V DC baterii 19V zasilanie prądem stałym
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
nie zrobił wspominając swoje "Current" wymóg. W przypadku prostych, można użyć regulator LM7818, które w naturalny sposób regulują 24 V do 18 woltów. Wstawianie dwa 1N4007 diody w szeregu pomiędzy centrum pin do GND spowoduje wzrost produkcji do 19.2V, który jest akceptowany. Jeśli celem dokładności, inna opcja jest za pomocą LM317. Ale w zależności od bieżącej potrzeby, może trzeba użyć dobrego radiatory w obu przypadkach.dzięki za odpowiedzi w moim poprzednim wątku pisał, naprawdę to doceniam. pls., jak mogę, a co schemat należy użyć do konwertowania 24V DC baterii 19v zasilania DC
Witam, do zasilania 19V 3A, jeśli użyć dowolnego liniowego stabilizatora, trzeba mieć bardzo dobry radiator, ponieważ regulator musi rozproszyć 15W. Linear na 3A Regulator (coś jak LM317, ale wyższy prąd), polecam LT1083 (7,5 A) lub LT1084 (5A). Zobacz ich Prospekty, mają prosty schemat na początku. Ponieważ High Power Strata, że będziesz musiał stawić czoła, polecam korzystanie Step-Down przełączania regulatora. Line Coś LM2676 (3A) lub LM22673 (3A) lub LM22678 (5a) lub LM22679 (5A). gdyż dotychczasowe wymaganie 3A, pójdę z 5A Regulacji być na Safe Side. Sprawdź ich Datsheets, mają różne możliwości, takimi jak zintegrowane (może być regulowany) Ograniczenie prądu, Soft-Start, ... itd. W Prospekty, znajdziesz schemat układu odniesienia.dla 19V DC prawa, obecne wymagania urządzenie może być zasilane jest 3A. ale jestem bój dc i źródło zasilania używane jest o 24V, 100Ah. będzie wysadzić urządzenia
prąd na wejściu muszą być naturalnie więcej niż obecnie wymagane na wyjściu. Tak więc bez względu na to się zasilanie wejściowe 10 Ah lub 100 Ah, to nie będzie miało znaczenia czy narysować tylko 3amps na wyjściu. Poziom napięcia będzie certaintly wpływu na obwodzie. Mean jeśli potrzebujesz 19 V i włączeniu zasilania regulatora cant z 40 lub 50 V 30 lub 35 V jest limit max urządzenia. Ale masz 24 V, który jest dość bezpieczny. W każdym razie, jak już wspomnieliśmy, swoje wymagania co do 3 A, można użyć LM317 TO220 pakiet Boost obwodu w sposób pokazany na zdj. Więcej schematy mogą być przedstawione w arkuszu danych urządzenia.dla 19V DC prawa, obecne wymagania urządzenie może być zasilane jest 3A. ale jestem bój dc i źródło zasilania używane jest o 24V, 100Ah. będzie wysadzić urządzenia