E
ella1923
Guest
Witam wszystkich! jestem projektowania zysk zwiększył kaskody złożyć wzmacniacz i mam zrobić z moim głównym wzmacniacz 40dB i 300MHz. teraz, robię zysk zwiększył ota. papier, że przeczytałem mówi, że wejście i wyjściowego zysków wzmocniony wzmacniacz mają być wymienione, oznaczone na czerwono na rysunku.
co zrobiłem w moim zysk zwiększył Złota wzornictwo, vin +, vin-jest równa Vds z (M3, M4) i Vds z (m9 , m10); Vout +, Vout-z PMOS złożyć wzmacniacz jest równa vin + / vin-plus vt (M5, M6) plus vds (M5, M6), podczas gdy dla NMOS złożyć wzmacniacz jest równa vin + / vin-plus plus vt (m7 , m8) plus vds (M5, M6) Czy to prawda? Ponieważ gdy próbowałem się połączyć zysk zwiększył wzmacniacza do wzmacniacza głównego, niektóre tranzystory były liniowe i odcięcia. Przy okazji, mam zestaw Vref1 i Vref2 niemal równy wynik zysku wzmocniony wzmacniacz, który jest również napięcie bramki z M5, M6, M7 i M8. Jeśli masz jakiś pomysł odnośnie tego, co było nie tak z projektu, proszę mnie oświecić. Mój projekt celem jest> 85 dB wzmocnienia i> 250MHz UGB. Dziękuję bardzo. zakresie, ella