Zwiększenie prądu pomiędzy moim Micro i sterownika silnika

X

xbs22x

Guest
Hej dzięki każdemu, kto ma czas na przeczytanie tego i może podać mi żadnej pomocy. Przez krótki opis Używam Atmega16 i jest podłączona bezpośrednio do dwóch pinów na mój H-bridge sterownika silnika. Jeden pin pojawia się sygnał obrotów silnika w jednym kierunku, kiedy to inne pin idzie wysoki okazuje drugiej oczywiście. Co nie wziąłem pod uwagę, jest jedynym źródłem może Atmega16 o 40mA na pin co nie jest wystarczające do prowadzenia mojego sterownika silnika. Co trzeba zrobić, aby umieścić między te bloki w celu wystarczy źródła prądu? Czy jest tak proste, jak dodanie dodatkowych op amp o wzmocnieniu 0? Mój projekt jest zasilany z baterii i mogę dopasować się do 5V, 12V, 18V lub źródło mocy nowego bloku. Dajcie mi punkt startowy, jak patrzeć na części i będę czytał arkusze danych, lub pełne opisy, wszystko, co będzie pomocne. Bardzo dziękuję, Brad.

Czy masz schemat Twojego mostka H? Tranzystory MOSFET lub? Jeśli chcesz tylko do zlewu prądu można użyć tranzystora NPN, rezystor do bazy, emiter do masy i kolekcjoner jako wyjście z rezystorem będzie pozytywny dostaw podciągnąć. Nie wiem co to za most trzeba więc może to działa, czy nie. Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back