Zobacz wyniki symulacji HSPICE z WaveScan lub AWD?

K

kevinj

Guest
Jestem symulacji obwodu za pomocą analogowego Artysta z symulatorem wybrany HspiceS.Czy istnieje sposób mogę wyświetlić wyniki za pomocą WaveScan lub AWD?W podręczniku mówi coś o ustawieniu. Opcja sda = 2.Czy to jest wspierane przez wszystkie wersje HSPICE?

Nie jestem pewien pytanie.Ale używam AVANTI (Synopsys) hspice i
awaves aby zobaczyć wynik

Hm, pozwól mi wyjaśnić.I'm running symulacji w Cadence (w Linuksie), poprzez analogowe Środowiska.Poza Używam symulator HSPICE zamiast Spectre.Zastanawiałem się, czy mogę używać WaveScan lub AWD, która pochodzi z Cadence w celu wyświetlenia wyników uruchomić HSPICE.Problem polega na tym, że nie mogę korzystać AWaves od jego nie są dostępne w systemie Linux.W Cadence w instrukcji coś temat jak "HSPICE Interface Reference" zasugerował, że można to zrobić poprzez ustawienie. Opcją dla SDA = 2.Widocznie poprzez SDA = 2 konwertuje ją do formatu wyjściowego HSPICE WSF, co sądzę (correct me if I'm wrong) mogą być odczytywane przez WaveScan.Zastanawiałem się, czy ktoś ma ten roboczych przed?

Jeszcze raz dziękujemy.

I nie ma do tej pracy.Jednak w hspice istnieje "konwerter" polecenia, które można przekształcić tr *. # do PSF formacie.AWD mogą czytać PSF pliku.
można spróbować!

W Linuksie możesz użyć Kosmos Zakres wyświetlania wyników Hspice.Ale nie, czy w związku z Analog Środowiska.Jeśli masz hspice dla systemu Linux, można wyodrębnić netlist z kadencją i symulacji przez hspice.Dla Hspice instalacji w systemie Linux, można znaleźć informacje na tej stronie.
Best wishes!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back