Zmienna Generator częstotliwości, na cewkę Tesli

T

tanky321

Guest
Hi guys, Im zupełnie nowy przybysz do układów cyfrowych, a co nie, ale im chcą uzyskać jakieś pomysły / wskazówki dla generatora częstotliwości, które można używać do cewki Tesli. Chcę skorzystać z generatora częstotliwości do wyzwolenia iskry na cewki Tesli, co kiedykolwiek częstotliwości może wybrać. Chciałbym wywołać ją z cewki zapłonowej lub coś podobnego. Całe moje Ideą jest to, aby spróbować i dostać jakieś dźwiękiem muzyki w z cewki przez wywołanie iskry. Chciałbym wywołać lukę w szczególności bez względu na częstotliwość nuta jest. Jak 440Hz na przykład. Nie jestem pewien, czy to będzie działać, ale chcę spróbować i podjąć stab na to. Jej na im projekt robi w szkole. I postać będzie to dobre doświadczenie dla mnie z mikro kontrolerów, a co nie. Dzięki! Andy

To wygląda na to rade! Mam pytanie jednak, na tej stronie jest napisane częstotliwość i amplituda mogą być modulowane za pomocą zewnętrznego napięcia. Jak to zrobić? Czy jest to zakres napięć czy coś innego? Przepraszam, jeśli to brzmi jak idiota, nie mam doświadczenia z mikro kontrolerów czy coś ich w ogóle! XR2206 to monolityczny generator funkcyjny układ scalony zdolny do wytwarzania wysokiej jakości sinus, kwadrat, trójkąt, piła, i impuls fal o wysokiej stabilności i dokładności. Przebiegi wyjściowe mogą być zarówno amplitudy i częstotliwości modulowane przez napięcia zewnętrznego. Częstotliwość pracy może być wybrany na zewnątrz w zakresie od 0,01 Hz do ponad 1MHz. Dzięki!!

t wyjaśnia dokładnie w arkuszu danych. To po prostu oznacza, że ​​główne wyjście może być modulowany przez zastosowanie oddzielnego sygnału. Przeczytaj cały arkusz. I również obwody przykład do wszystkich z wymienionych właściwości. Powodzenia projektu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back