Zmień 7 disp seg. wspólnej katody ze wspólna anoda

P

pasicr

Guest
Witam, zrobiłem ten duży cyfrowy 12/24 godzinnym, w tym projekty duże siedmiosegmentowy LED 2,3''jest z wspólną katodą. I allredy kilka 7 seg. wyświetlacz 2,3'', ale ze wspólna anoda. I dołączone asm. pliku i schematyczny. [Color = red] Proszę jakiegoś ciała mi pomóc jak mogę używać wspólnego versa anody wspólnej katody w tym projektów. [/color] w odniesieniu

Chciałbym używać falowników po tranzystory (BC328) i po multipleksera (IC4051)

Hi Mabauti, proszę mi wytłumaczyć, bardziej szczegółowe, jak mogę to zrobić, chodzi

1. Usuń ULN2003 .. 2. Użyj falowników po 4051 .. 3. Po falowników używać tranzystorów PNP podłączony pomiędzy +5 V i wspólne anods (nie zapomnij filt 470Ω-1k rezystory pomiędzy bazami i inwertery) .. Powinno to zająć wspólne anody .. Jeśli chodzi o kontrolę segmentu dotyczą można wykonać następujące modyfikacje: 1. Usuń tranzystorami PNP .. 2. Użyj falowników na nazwę rb0-RB7 wyjścia .. 3. Po falowników użyć tranzystorów NPN (można zostawić same rezystory na NPNs bazy i kolekcjonerów, i podłączyć nadajniki NPNs do 0V) .. Pozdrawiam, IanP

Hi IanP, Pomóż mi na ten temat 3. Po falowników używać tranzystorów PNP podłączony pomiędzy +5 V i wspólne anods (nie zapomnij filt 470Ω-1k rezystory pomiędzy bazami i inwertery) .. Czy meen podstawy do przetwornic poprzez rezystor, emiter do +5 V i kolektor do anods? I drugie pytanie: 3. Po falowników użyć tranzystorów NPN (można zostawić same rezystory na NPNs bazy i kolekcjonerów, i podłączyć nadajniki NPNs do 0V) .. podstawy do inwertor, emiter do 0V i kolektor do segmentu? Czy mogę używać 74ls04 dla wynalazców, dzięki zakresie

3. Po falowników używać tranzystorów PNP podłączony pomiędzy +5 V i wspólne anods (nie zapomnij filt 470Ω-1k rezystory pomiędzy bazami i inwertery) .. Czy meen podstawy do przetwornic poprzez rezystor, emiter do +5 V i kolektor do anods?
.. prawidłowe ..
3. Po falowników użyć tranzystorów NPN (można zostawić same rezystory na NPNs bazy i kolekcjonerów, i podłączyć nadajniki NPNs do 0V) .. podstawy do inwertor, emiter do 0V i kolektor do segmentu?
.. tak, falownika - rezystor - baza .. emiter do 0V .. kolektor do anody .. LS seria może mieć do niskiej VoutH do prawidłowego kontrolowania tranzystorami PNP, NPN z żadnych problemów, choć .. HC lub HCT serii będzie lepszym rozwiązaniem, lub jeśli masz LS połączyć 4.7kΩ podciągnięć między podstawy PNP i +5 V .. Pozdrawiam, IanP

IanP Dzięki za szybką ansfer, jutro zrobię z tym zmiany w odniesieniu

Hi IanP, Napisałeś: ... 3. Po falowników używać tranzystorów PNP związane między [color = red] +5 V [/color] i wspólne anods (nie zapomnij filt 470Ω-1k rezystory pomiędzy bazami i inwertery) .. I potrzebuję więcej informacji. Duży 2,3''wyświetlacz pracy na [color = red] 12V [/color]. Do napędu anody do wyświetlania musi umieścić [color = red] 12V [/color] na tranzystor. Czy mogę? odniesieniu

Zamiast 7404 falowniki używać otwarty kolektor falowniki - 7406, na przykład .. Jeśli nie masz ich używać pierwszego tranzystora NPN jako przetwornik a następnie PNP do drine 7-segmentowy 12V kolejowego .. patrz zdjęcie poniżej .. Pozdrawiam, IanP

dlaczego nie używać ULN2003 w linii danych, a następnie wybierz linię i BC328 dla wybranych linii, a nie w linii danych? Myślę, że to prosty sposób na wspólną anodą.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back