zmiany szerokości linii w Protel DXP sitodruku

B

bongo4010

Guest
jak mogę patrzeć, co rzeczywiste linewidth mojego sitodruk druk jest i jak można globalnie zmienić szerokość linii, jeśli fabryka pcb określa minimalną szerokość linii? i nie znalazłem nic na ten temat w pomocy DXP Protel.

Kliknij dwukrotnie na linii PCB Up polu pojawi, kliknij na wartość prawa WIDTH i wpisz nową wartość. To nie wygląda jak pudełko wejścia, ale można zmienić wartość. Na światowym, kliknij prawym na obiekt, użyj Znajdź podobne obiekty, aby nakładki Top Layer = samo i kliknij przycisk Zastosuj, obiekty zostały zaznaczone, kliknij przycisk OK i będzie albo zobaczyć wartość w wierszu Szerokość lub jeśli wiersze są w różnych rozmiarach kliknij na ten i wprowadź wartość chcesz zmienić wszystkich szerokości linii, naciśnij na tabulator, aby zastosować zmiany. Globalne zmiany w DXP są najgorszego, jakie kiedykolwiek widziałem w mojej całej karierze. : F

nie powiodło się! dziękuję za podpowiedzi. Niestety, nie udało się zrobić. dwukrotne kliknięcie elementu na płytce drukowanej otwiera okno, które pozwala mi wejść szerokość i wysokość. szerokość zmiany - linewidth> zmian oznaczenie zmienia wysokość - wysokość znaków> zmian oznaczenie ale i znaleźć nie sposób też zmienić szerokość linii na wydruku symbol w płytce drukowanej. tj. zmiany szerokości wartość rezystora, tylko zmiany linewith z oznaczeniem "R3", ale nie symbolu rezystora, który jest również drukowane na płytce drukowanej. z znaleźć podobne obiekty, udało mi się uzyskać tylko sitodruk wyświetlane warstwy, ale nie był w stanie zrobić żadnych zmian wybranych składników. co o tym myślisz robię źle? thanx! bongo4010 btw: używam DXP 2004

Sitodruk zarys, który pojawia się w ślad jest częścią składnika biblioteki. Istnieją tylko dwa sposoby, aby zmienić szerokość linii, która jest częścią składnika biblioteki. Pierwsza metoda jest bardzo ryzykowne - można użyć "Znajdź podobne obiekty" i odblokować wszystkie podobne prymitywów ślad. Następnie można "Znajdź obiekty podobne" ponownie na sitodruk linii i zmienić szerokość w "inspektor" panelu. Ta metoda jest ryzykowne, ponieważ można przypadkowo zmienić inne cechy śladów na pokładzie. Druga metoda jest mniej ryzykowne. Idź do biblioteki źródła i edytowania sitodruk składnik do swoich pragnień. Następnie aktualizacji PCB od zmienił element biblioteki.

house_cat Myślę DXP obsługuje skrypty do wyboru obiektu również? Nie wiesz, z drzewa wyboru / porządku, ale jeśli wydłuża wszystkie części do bezpłatnego prymitywów następnie używa wyrażenia / zapytania Layer = szerokość topoverlay I linii <xxx z Sxxx wielkości określone przez jego fab, które powinno być OK jako ostatni etap . Tylko niebezpieczne jest to, że aktualizacja biblioteki będzie przykręcić go ponownie. Albo może to zrobić w Camtastic jak wszystko jest w zasadzie wolne prymitywów na poziomie Gerber. Wiem, że mogę to zrobić w CAM350 więc oczekiwać, że Cmatastic może to zrobić również. W ostateczności, fab może to zrobić na etapie obróbki siebie, jej tylko kilka kliknięć, aby rozwiązać ten problem po imporcie Gerber. : F

że DXP obsługuje skrypty do wyboru obiektu również?
Masz rację Frosty, jednak fakt, że nie rozumie struktury elementów skłania mnie do przypuszczenia, że skrypt do wykonania zmian jest prawdopodobnie poza jego obecny poziom zdolności do oprogramowania. Dałem dwa najprostsze sposoby na to, co chce robić. Niebezpieczeństwo pracy z odblokowane prymitywów składnik dla niedoświadczonego operatora jest łatwość, z jaką można niechcący przenieść lub zmodyfikować inne rzeczy niż zamierzony cel.

Hi, jeśli chcesz zmienić wymiar linii można zrobić naciskając po prostu klawisz TAB, a ona ślady linii.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back