C
confi999
Guest
Moja praca jest ukryte FDTD metodę, która pozwala czasie kroku (delta_t) powyżej CFL limitu.Uwikłane metody wymagają, aby rozwiązać dużych rozproszonych matrycy.Jeśli jest delta_t zwiększyła rozwiązanie tego rzadki matrycy się wolniej (powolny konwergencji).Mogę to zrobić, gdy symulacji z ukrytego systemu.Ale moje zapytanie o matematyczne wyjaśnienie co się dzieje, gdy wzrost delta_t.Jak właściwości matrycy zmianie ze zmianą delta_t, które ostatecznie prowadzi do biednych konwergencji.Które właściwości z nielicznych matrycy mogę rzeczywiście trzeba zbadać.Myślę, że ze wzrostem delta_t matrycy cechy zmian - jak tego przestrzegać i odnoszą z tego konwergencji.
Czy ktoś proszę mi doradzić w tej sprawie.Wszelkie porady na kilka prostych literatura / książki, gdzie mogę uzyskać dobre zrozumienie tego jest bardzo ceniona.Jeśli to nie jest odpowiednim forum do tego można zajrzyj do mnie na kilka innych, bardziej odpowiednie forum, gdzie można uzyskać porady dotyczące problemów matematycznych, takich jak ten.Dziękuję bardzo.
Czy ktoś proszę mi doradzić w tej sprawie.Wszelkie porady na kilka prostych literatura / książki, gdzie mogę uzyskać dobre zrozumienie tego jest bardzo ceniona.Jeśli to nie jest odpowiednim forum do tego można zajrzyj do mnie na kilka innych, bardziej odpowiednie forum, gdzie można uzyskać porady dotyczące problemów matematycznych, takich jak ten.Dziękuję bardzo.