ZigBee

S

stevasway

Guest
Cześć,
ktoś może mi pomóc o ZigBee?

Jestem rozwoju aplikacji z pełną ZStack (chipset Freescale), ale Figure8Wireless nie udostępnia żadnych wychowawczy i instrukcje dla programowania.

Cześć
Stevasway

ZigBee jest niemal równa WLAN 802.11, z wyjątkiem kilku uwag i paczek.Posiada również kilka koncepcji Bluetooth.

Dzięki, ale muszę kown jeśli ktoś ma doświadczenie w programowaniu ZStack

Prasanna Kumar napisał:

ZigBee jest niemal równa WLAN 802.11, z wyjątkiem kilku uwag i paczek.
Posiada również kilka koncepcji Bluetooth.

Hello Mr Omara,

Jak ur również doświadczony z protokołów bezprzewodowej, mam kilka pytań dotyczących tego,
Przede wszystkim, jak bardzo mogę zachować wartości progowych fragment?Jak ja jestem przy AMBA Bus jako warstwa LLC, więc jestem prowadzenie wartość progową do 2048bits, to jest ok, albo jakiekolwiek inne względy muszę zrobić?Byłbym bardzo miło z u.

Dzięki
Raghu

Cześć,
Co to jest rdzeń procesora wykorzystywanych przez ZigBee kontrolera?Co to jest architektura używany autobus?

Dzięki,

U have ever seen Maxstream moduły XBee?pełne są realizowane ZigBee kontrolowane za pomocą poleceń AT, może to być przydatne przy u need krótszy czas wprowadzania produktów na rynek, problemem może być cena ....

Witaj!

Czy masz jakieś info na temat produktów XBee z MaxStream w ofercie ACTE?

Z pozdrowieniami!

Witaj,

Można uzyskać informacje produktu XBee z http://www.maxstream.net/

Pozdrowienia.

ZeRoN napisał:

Witaj,Można uzyskać informacje produktu XBee od h ** p: / / www.maxstream.net/Pozdrowienia.

Jak to szybkość przesyłania danych jest tak, podczas gdy w standardzie IEEE!

Używam XBee / XBee Pro 115.2Kbps.to work fine.

badane przez X-CTU, Rząd Test z pętli-backed.
(kontynuacja MaxStream w ofercie ACTE Wireless Development Kit)

ZeRoN napisał:

Używam XBee / XBee Pro 115.2Kbps.
to work fine.badane przez X-CTU, Rząd Test z pętli-backed.

(kontynuacja MaxStream w ofercie ACTE Wireless Development Kit)

Tak, używam mały rozmiar pakietu w mojej aplikacji.

Jeśli mam do przesyłania dużych plików (s) wielkość, byłbym 115.2Kbps użytkowania., A następnie podział pliku (s) do wielu pakietów (mały rozmiar) z prostego protokołu.

Myślę, że może szybciej niż 19200bps użytkowania.jednym kierunku.

Niestety, tylko mój pomysł.Nie używać w tym przypadku.

Czy wiesz, że inni producenci ZigBee gotowe do użycia jak Maxstream.
TKS

Używam modułu XBee pracy autonomicznej w prosty pokład.Niespodziewanie I've wykryto zbyt wysoki pobór prądu w moim wyżywienie (53mAmps) nawet wtedy, gdy XBee są w trybie bezczynności.

Myślę, że istnieją złe w tym module.

Any idea poszanowania?

Bardzo dziękuję z góry!

Dzień:

Gdzie można znaleźć inne produkty ZigBee producenta innego niż
vvv.maxstream.com

sss123 napisał:

Dzień:Gdzie można znaleźć inne produkty ZigBee producenta innego niż

vvv.maxstream.com

Robię projekt XBee.Jestem budowę własnego statku do przekazywania i odebranych danych innym XBee Zarządu.XBee jest połączony z PIC16F877A/PIC18F452.Ponieważ zarząd nie jest podłączony do niczego (zdalnie), jak mam napisać kod programu do sterowania UART między XBee i PIC?

I plan to program PIC do pracy z 7 różnych przełączników.Przykład, gdy prasa i wyłącznika, prześle "ABC" do XBee i XBee z odległych przekaże "ABC" do XBee podłączony do komputera.Gdy komputer wykryje "ABC", to światło diody lub brzęczyk na ekranie komputera.

Każdy pomysł w jaki sposób program PIC do przesyłania informacji do XBee?

Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back